Az Apple újabb csatát nyert az Epic Games elleni jogi háborújában

Az Apple újabb csatát nyert az Epic Games elleni jogi háborújában

Úgy tűnik, hogy a Fortnite nem mostanában lesz elérhető az iPhone-osok számára.

Lassan három éve, hogy az Epic Games Battle Royale-ja – a Fortnite – lekerült az iOS-eszközök kínálatából, így a játékosbázis jókora részének a számára a játék játszhatatlanná vált. Ez azért következett be, mivel az Epic Games megkerülte az App Store rendszerét a mikrotranzakciókkal, így azt is, hogy az Apple a 30%-os részesedését begyűjtse. Ezt az informatikai vállalat természetesen nem hagyta megtorlatlanul, és minden platformjáról kitiltotta a játékot.

Az Epic Games a folyamatot jogi útra terelte, és azzal vádolta az Apple-t, hogy  ezzel megsértik a szövetségi törvényt. A bíróság ezt elutasította, és a 10 vádpontból 9-ben a Fortnite tulajdonosai ellen döntött. A játékfejlesztő vállalat fellebbezett a döntés ellen, de ezután is az almás cég felé felé billent a mérleg.

Tim Sweeney – az Epic vezérigazgatója – a döntést követően megkérte az Apple-t, hogy had kerüljenek vissza az iOS-eszközökre. Megígérte, hogy maradéktalanul betartja a cég irányelveit a jövőben, de kérését elutasították. Azt a választ kapta, hogy míg tart a jogi csatározás, fontolóra sem veszik a Fortnite visszaengedését. 

Kövess Minket!



Szerinted kinek van igaza a csatában?

  • 25 %
  • 75 %