LoL: Több mint 10 év után visszavonult az LEC és az LCS legendája

LoL: Több mint 10 év után visszavonult az LEC és az LCS legendája

Már 2012-ben profi mérkőzést játszott a most 27 éves idéző.

Ha a valaha volt legjobb európai dzsungelest szeretnétek felkutatni, akkor nem kell messze mennetek. Kizárólag az eredmények alapján Jankosnak jár ez a plecsni, ugyanis a Team Heretics jelenlegi e-sportolója MSI-t nyert 2019-ben, valamint világbajnoki döntőt játszott szintén ebben az esztendőben. Emellett az H2K-vel a Worlds elődöntőjéig is eljutott, ami tényleg hihetetlennek tűnik abban a korszakban (2016), amikor már a koreaiak és kínaiak abszolút egyeduralkodók voltak a nemzetközi színtéren. Marcin Jankowski mögött egy másik 27 éves (immár) ex-játékos nevét találjátok a képzeletbeli ranglistán. Dennis Jonhsen, ismertebb nevén Svenskeren legnagyobb riválisát megelőzve csatlakozott az EU LCS-hez 2013-ban, azonban az igazán nagy sikereket a tengerentúlon, az NA LCS-ben érte el. A veterán e-sportoló bejelentette, hogy edzőként szeretne tovább tevékenykedni, játékosként ennyi volt számára a profi karrier.

Egy elképesztő pályafutás vége

Már 2014-ben részt vett az év legnagyobb League of Legends versenyének küzdelmeiben a jungler, de 2018-ig várnia kellett arra, hogy tényleg a legnagyobbak között emlegessék. Ez volt az az év, amikor a Fnatic eljutott a fináléba, hogy ott 0-3-mal kapituláljon az Invictus Gaming ellen. Az elődöntőben Capsék pont azt a Cloud9-t küldték haza, amely a Play-Inből verekedte fel magát egészen a top 4-ig. Svenskeren mellett Licorice, Blaber (ekkor még csereként), Jensen, Sneaky és Zeyzal alkotta az amerikaiak keretét. Egy elképesztően tapasztalt, de mégis robbanékony csapatot irányított Reapered, azonban az EU büszkesége ellen sima 0-3 lett a vége. Johnsen ezek után még 2019-ben kijutott a világbajnokságra, de utána már csak a nézők között vehetett részt ezen az eseményen. Az Evil Geniuses mezében még hajszolta a győzelmeket Svenskeren, a TSM Challengersben már csak levezetett. 

A tapasztalata megkérdőjelezhetetlen a legendás ex-junglernek, mindenképpen érdemes lesz figyelni, hogy edzőként milyen szintekre juthat majd el a jövőben.

A hivatalos Star Wars-nap alkalmából összegyűjtöttünk nektek öt olyan történetet a messzi-messzi galaxisból, amikkel eddig nem foglalkozott a Disney, pedig simán saját filmeket érdemelnének.

Kövess Minket!



Szerinted is Jankos a valaha volt legjobb európai dzsungeles?