Új résszel tér vissza az egyik legjobb retro bunyós platformer játék

Új résszel tér vissza az egyik legjobb retro bunyós platformer játék

Az új Double Dragon játék részben pofozkodós, részben roguelite stílusú alkotás.

Lehet, hogy kevesen emlékeznek a 20 forintosokkal működő arcade gépekre bevásárlóközpontok folyósóin, de bizony a kilencvenes években ez volt a fiatalok számára az egyik legjobb szórakozási forma. Ebben az érában a platformer játékok hódítottak, és közülük is kitűnt a Double Dragon című alkotás. Az elmúlt évtizedekben számos formában visszatért már ez a játék, de a jó hír az, hogy most egy minden eddiginél izgalmasabb felvonásnak örülhetünk.

A Double Dragon-sorozat új tagjának köszönhetően a beat-'em-up stílus visszatér és a Gaiden: Rise of the Dragons új kalandokat kínál majd, ráadásul a klasszikus arcade műfajt roguelite elemekkel egészíti ki. A játékot a Secret Base fejleszti és a Modus Game adja ki, és az ígéreteik szerint többet kapunk annál, mintsem az arcade műfaj fénykorának a felidézése.

A játékosok különböző hosszúságú és nehézségű küldetések közül választhatnak majd, négy bandával és annak vezetőivel számolhatnak le, továbbá játékbeli pénzt gyűjtögethetnek, amiből extra karaktereket oldhatnak fel vagy bónuszokra, fejlesztésekre és egyebekre költhetik.

A Rise of the Dragonsban Billy és Jimmy mellett játszható karakterként jelenik meg Marian – Billy barátnője, aki egybe a bajba jutott lány volt az eredeti Double Dragonban, és Matin bácsi is aki a leírás szerint egy pajzs segítségével igyekszik elagyabugyálni a rosszfiúkat. A játékosok kétjátékos helyi kooperatív módban (a Modus szerint a megjelenés után online kooperatív módot is terveznek) különböző karakterekkel léphetnek be és ki.

Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons valamikor idén nyáron jelenik meg Nintendo Switchre, PlayStation 4 és 5-re, Xbox One és Xbox Series X konzolokra, valamint PC-re.

Kövess Minket!