Eltűnik a Horizon: Zero Dawn a PS Plusból, ami csak egy dolgot jelenthet

Eltűnik a Horizon: Zero Dawn a PS Plusból, ami csak egy dolgot jelenthet

A Sony bizony nem véletlenül tette mindezt, és a legtöbben már alighanem kitalálták mi van a háttérben.

Korábban már jelezte a cég, hogy ne csodálkozzon senki, ha egyszer csak nem találja meg a PS Plus kínálatában a Horizon: Zero Dawnt, májusban pedig a tettek mezejére is lépnek, és valóban eltávolítják a szolgáltatásból. Ez jócskán felerősítette a pletykákat, miszerint hamarosan bejelentik a játék PlayStation 5-ös remasterét.

Egy felhasználó, Melodic_Cake_3344 szúrta ki, hogy a PlayStation egy új üzenetet küldött figyelmeztetésként, miszerint a Horizon: Zero Dawn május 21-én eltűnik a PS Plus Extra Game Catalogból. Az Eurogamer által megerősítettek szerint ez konkrétan a Horizon Zero Dawn: Complete Editionre vonatkozik, amely tartalmazza a Frozen Wilds kiegészítőt is.

Ezeket olvastad már?

A Sony döntése, hogy az egyik legnagyobb first-party játékát kivonja a PS Plusból, csak tovább táplálta a szóbeszédet, hogy hamarosan bejelenti a Guerrilla közkedvelt akció-kalandjának felújított változatát, amely először 2017-ben futott be PlayStation 4 exkluzívként, majd 2020 augusztusában PC-re is napvilágot látott. Az első jelentések egy Horizon: Zero Dawn remasterről 2022 októberében jelentek meg, amikor a VGC arról számolt be, hogy Aloy első történetét átdolgozzák PS5-re is. Azóta nem hallottunk semmit a projektről, de a Horizon eltávolítása a PS Plusból erről árulkodhat, és esetleg egy előzetessel a májusi State of Play bemutatót is még jobban feldobhatnák. A VGC szerint a remaster javított látványvilággal, új karaktermodellekkel, világítással és animációkkal bővülne, hogy felzárkózzon a folytatáshoz, a Horizon Forbidden Westhez. Emellett nem hiányoznának belőle a hozzáférhetőségi funkciók, a grafikai módok és az egyéb javítások sem. A Sony egyelőre nem kommentálta a híreket.

Egyesek egyébként megkérdőjelezik a remaster szükségességét, tekintve, hogy a PS4-es játék jelenleg is játszható PS5-ön, 4K-n, 60 fpssel. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a Sony-t nem lehet megállítani ezen a téren, legutóbb például tető alá hozták a Marvel's Spider-Man, a The Last of Us I. és a The Last of Us II. részének remaster változatát is.

A Sony közölte, hogy 2025 áprilisa előtt nem ad ki egyetlen nagyobb, meglévő PlayStation-exkluzív játékot sem, így idén olyan "second-party" exkluzív játékokkal kell kielégíteni a közönséget, mint a Helldivers 2, a Rise of the Ronin és a Stellar Blade.

Kövess Minket!



Gamer szótár