Újabb mérföldkőnél a Helldivers 2, amivel beírta magát a videójátékok történelmébe

Újabb mérföldkőnél a Helldivers 2, amivel beírta magát a videójátékok történelmébe

A háború megállíthatatlanul zajlik, és hozza az elképesztő eredményeket.

Mindenkit kisebb sokként ért, hogy az Arrowhead Studios februárban kiadott játékát milyen hamar felkapta a közösség, és azóta is sikert sikerre halmoz. Pár nap alatt milliók vetették bele magukat a bolygókon átívelő demokráciáért vívott háborúba, a fejlesztők pedig azóta is tartalmas frissítésekkel és kollektív küldetésekkel tartják fent a Helldivers 2 rajongók érdeklődését – nemrég például 2 milliárd szörnnyel kellett végezni egy feladat teljesítéséhez. Most újabb mérföldkőhöz érkezett a játék, hiszen minden idők 7. legtöbb bevételt termelő Sony címe lett.

Habár sem az Arrowhead sem a Sony nem közölt konkrét eladási adatokat, a játék egyértelműen megállíthatatlanul hasít. Mat Piscatella – iparági elemző – erősítette meg X-en azt, hogy a játék immáron sikeresen beírta magát a videójátékok történelmébe, ennek pedig a PC-s megjelenés a fő oka.

„A PC nagy szerepet játszott a Helldivers 2 egyesült államokbeli sikerében. PC-vel a Helldivers 2 mára a 7. legtöbb bevételt hozó Sony játék a történelemben. PC nélkül jelenleg nem szerepelne a legjobb 20 között sem." – írta Piscatella.

Úgy tűnik tehát, hogy a Sonynak bejött az a stratégia, mely szerint a PlayStation mellett igyekeznek PC-re is elvinni az online játékokat, hogy így egy sokkal nagyobb közösséget célozhassanak meg. Biztos vagyok benne, hogy a Helldivers 2 megnyitotta a kaput több jövőbeli játék előtt, melyek majd hasonló sikereket érhetnek el.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár