Nincs többé EA Games!

Nincs többé EA Games!

Két külön szervezet felügyeli mostantól a játékokat.

Az Electronic Arts bejelentette, hogy két szervezetre osztja szét a stúdióit. Ez pedig nem más, mint az EA Entertainment és az EA Sports. Az előbbi a kiadó saját IP-it és licencelt játékait foglalja magában és Laura Miele lesz a vezetője. Azonban ezen belül is több apróbb részlegre szervezik át magukat a hatékonyabb működés érdekében. A Respawn társalapítója, Vince Zampella az Apex Legends, a Star Wars és a Battlefield játékokért felelős EA-stúdiókat fogja vezetni. Samantha Ryan a divízió életmód franchise-ait és a blockbuster singe-player játékokat fogja irányítani, míg Jeff Karp továbbra is a mobiljátékokért felel majd.

Ami az EA Sports FC-t és a többi sportjátékot illeti, az EA Sports élén továbbra is Cam Weber áll majd, akit a vállalat sport- és versenyjátékaiért felelős szervezet elnökévé neveztek ki. Az EA vezérigazgatója, Andrew Wilson kedden egy üzenetben jelentette be az alkalmazottaknak az átszervezési terveket.

„Vállalatunk ezen fejlődése továbbra is nagyobb kreatív felelősséggel és pénzügyi elszámoltathatósággal ruházza fel stúdióink vezetőit, hogy gyorsabb és átlátóbb döntéseket hozhassanak a fejlesztéssel és a piacra lépési stratégiákkal kapcsolatban. Ezek a lépések felgyorsítják üzletmenetünket, elősegítik a növekedést, és hosszú távú értéket teremtenek munkatársaink, játékosaink és közösségeink számára” – írta.

Több más pozícióból is távoztak vezetők, tehát egy teljesen új jövő felé néz a vállalat. Amely már korábban is jelezte, hogy szüksége lesz változtatásokra. Még márciusban jelentették be, hogy egy szerkezetátalakítási terv részeként 6%-os létszámleépítést tervez. Ez átmenetileg nagyon megterheli a céget, akár 200 millió dolláros költséggel is járhat a különböző szerződésbontások, végkielégítések és egyéb költségek miatt. Összességében úgy tűnik, hogy a fő cél az, hogy minden szervezet nagyobb önállóságot kapjon, hogy saját döntéseket hozhasson, miközben továbbra is Andrew Wilsonnak tartozik elszámolással. Azt remélik a változtatásoktól, hogy minden gördülékenyebben és gyorsabban megy, amivel a játékosok csak jól járhatnak.

Kövess Minket!



Gamer szótár