Szoboszlai Dominik is csatlakozik a népes magyar Premier League-táborhoz

Szoboszlai Dominik is csatlakozik a népes magyar Premier League-táborhoz

Nagyon várják Liverpoolban Szoboszlai Dominik játékát, addig is felidézzük, hogy honfitársaink közül ki játszott még az Egyesült Királyságban.

Vasárnap hivatalossá vált, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik Lipcséből Liverpoolba teszi át a székhelyét, méghozzá 70 millió euró ellenében. Ez hatalmas eredmény a középpályástól aki ezzel saját rekordját adta át a múltnak (36 millió euró), mint a legdrágább magyar igazolás. A magyar futballszurkolók nagyrésze óriási örömmel fogadta a transzfert, hiszen a vörösök a világ egyik legnagyobb múlttal rendelkező és legjobb klubja, amely ráadásul a világ talán legerősebb bajnokságában szerepel hétről hétre. A Pool színeiben viszont a Bajnokok Ligájában nem láthatjuk majd őt a következő szezontól, mert csak az ötödik helyen végzett a klub, így az Európa-liga megnyerése lehet számukra az egyik cél az előttünk álló idényben. 

Azonban nem ő az egyetlen magyar, aki megfordult az angol élvonalban, bár tény, hogy az utóbbi években azért túl sok siker nem termett ott egyik honfitársunknak sem. Ennek ellenére minden futballszurkoló emlékszik Bogdán Ádám kalandjára szintén Liverpoolban (és a Bolton Wanderersnél), vagy éppen Gera Zoltán karrierjére, aki pályafutása legtöbb meccsét a West Bromwich Albionnál játszotta, de a Fulhammel még Európa-liga döntőt is játszott (ahol 2-1-re kikapott a Diego Forlánnal, Sergio Agüeróval vagy épp David De Geával felálló Atlético Madrid ellen). Azonban Ultimate Team-kártyát sokkal többen kaptak, még akkor is, ha tét meccsen nem feltétlen léptek pályára a Premier League-ben. Az alábbi képre kattintva galériánkban az összes magyar játékos PL-lapját megnézhetitek a FIFA 10 óta.

Ezeket olvastad már?

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár