Videóban mutatták meg az EA Sports FC 24 három nagy újdonságát

Videóban mutatták meg az EA Sports FC 24 három nagy újdonságát

A FIFA utódja úgy tűnik szeretne tényleg megújulni.

Furcsa leírni azt, hogy hamarosan itt az ősz, de a jól megszokott FIFA játékot már egy új néven kell majd keresni. Szeptemberben már az EA Sports FC 24 igyekszik majd elkápráztatni a játékosokat, ami nagyon nem lesz könnyű, hiszen az elmúlt években jó pár okot adott arra, hogy feldühítse a közösség egy nagy részét. Mindenesetre az eddigi formulától esze ágában sincs eltérnie a kiadónak, tehát minden évben új részt kapunk, azonban ez felveti a kérdést, vajon milyen módon képes megújulni egy ilyen cím?

Ezeket olvastad már?

Persze az EA minden nyáron bemutatja, hogy mi mindennel bővített az aktuális címet, de talán most először úgy tűnik, hogy tényleg van értelme a továbbfejlesztett technológiának és annak, amit kitaláltak. Az új videóban 3 dologra hívták fel a figyelmet.

HyperMotionV

A HyperMotionV az eddigi legnagyobb előrelépést jelenti a játék hitelessége és realizmusa terén, ugyanis – ahogyan azt eddig is ígérgették – a való életben látott labdarúgás ritmusát és lendületét képes átültetni a virtuális térbe. Több, mint 180 élvonalbeli mérkőzés volumetrikus adatait használták fel az új részhez, és itt olyan meccsekre kell gondolni, mint az UEFA férfi és női Bajnokok Ligája, Premier League vagy a LaLiga. Ez azt jelenti, hogy az EA SPORTS FC 24-ben a mozgást a legjobb csapatokról mintázták – gondolnak itt a Real Madridra, a PSG-re és a Manchester City-re. A játékban szereplő több száz játékos animációit a profik pályán nyújtott teljesítményei és cselekedetei befolyásolják.

Ide tartozik az AcceleRATE 2.0 is. Ez a játékosok sebességére, pontosabban a gyorsulásukra vonatkozik.

Háromféle típusa van, bár ezt már az előző játékban is bemutatták:

  • Controlled – Kontrollált: A legtöbb játékos az EA SPORTS FC™ 24-ben ebbe a típusba tartozik, mivel kiegyensúlyozottabban gyorsulnak.
  • Explosive – Robbanékony: Alacsonyabb és mozgékonyabb játékosok, akik hamarabb érik el a maximális sebességüket, de aztán ez némileg visszaesik.
  • Lengthy – Kitartó: Magasabb és erősebb játékosok, akik lassan pörögnek fel, de ha egyszer beindulnak, hosszabb távon tovább bírják szuflával a futást.

Playstyles – játékstílusok

Megkülönböztethetünk "Playstyle" és "Playstyle+" játékstílusokat. A Playstyle+ jelenti a különbséget egy jó és egy világklasszis játékos között. A játékstílushoz tartozó jelvény ilyenkor arany színnel van kiemelve. Ezek minden játékmódban elérhetőek, beleértve az Ultimate Teamet és a Karrier módot is. Korábban a Trait néven futottak, de most az elnevezés megváltoztatásán túl mélyebb mechanikát kapott a rendszer. Minden egyes játékstílus saját egyedi animációval van felvértezve.

Frostbite motor

A Frostbite Engine legújabb verziója képes a karakterek reakcióit, testmozgását és a megvilágítást valós időben, pontosan kezelni. A fejlesztők minden eddiginél részletesebben kidolgozhatták a játékot, ezáltal az még inkább szimulációnak tűnik majd. Például a játékosok ruhái is valósághűen fodrozódnak, ahelyett, hogy csak előre renderelt modellek lennének.

Kövess Minket!



Gamer szótár