A Baldur's Gate 3 a megjelenés után pár órával, már a rekordokat ostromolja

A Baldur's Gate 3 a megjelenés után pár órával, már a rekordokat ostromolja

Lehet ezen a nyáron tényleg gaming történelmet írunk.

Ha arról van szó, hogy RPG, akkor kevés olyan veterán gamer van, aki ne ismerné a Baldur's Gate-sorozatot. A Dungeons & Dragons inspirálta szerepjáték a kilencvenes évek végen szó szerint letarolta a piacot. Szinte minden nagyobb értékelő oldal 90 pont fölé pakolta és a széria milliós nagyságrendben talált gazdára. Ezért is furcsa, hogy az utóbbi 20 évben keveset hallottunk róla. A 2004-es Dark Alliance II óta csak egy Enhanced Edition és egy hozzátartozó DLC látott napvilágot. Ezért is kapta fel a fejét a közösség, amikor a Larian Studios bejelentette, hogy jön a harmadik epizód. Azóta már túl vagyunk egy Early Access körön és a tegnapi nappal hivatalosan is megjelent a Baldur's Gate 3, ami eddig úgy tűnik minden elvárást fölülmúlt.

Még nincs 24 órája, hogy landolt a Steam virtuális polcain, de már most ott van a legjobbak között. Tegnap majdnem fél millió játékos kezdte meg a kalandjait, ami olyan kezdéseket utasított maga mögé mint a Jedi Survivor (67 800) vagy a Resident Evil 4 (168 190). Ugyan a Hogwarts Legacyt (879 300) nem érte utol és persze a CS:GO (1 818 773) is leveri, de ettől függetlenül nagyszerű ez a kezdés. Sőt ezt még ki kell egészítenünk azzal, hogy befutottak az első értékelések is. Nagyjából 100 000 review után, a Baldur's Gate 3 a nagyon pozitív és a pozitív tartományok között pattog.

Úgy tűnik, hogy a fejlesztők tartották a szavukat, tényleg azt a játékot szállítottak le, amit megígértek a közösségnek. Nincsenek mikrotranzakciók, a játék világa hatalmas, végletekig kidolgozott és a kasztokat is sikerült eltalálni. Minden arra utal, hogy a legendás sorozatnak méltó folytatása született.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Hatalmas balhé van az Escape from Tarkov körül

Hatalmas népharag közepette menekülnek a játékosok Tarkovból. Viccet félre téve, a fejlesztők maguk ellen haragították szinte a teljes közösségüket ami a lövöldözős-gyűjtögetős szimulátor konkurenciájához hajthatja a játékosokat.