Vége a bántalmazással vádolt sztárfocista száműzetésének?

Vége a bántalmazással vádolt sztárfocista száműzetésének?

Az EA – nagyon helyesen – nem tolerálja a bűncselekményeket, így a bűnös focisták nem jelennek meg a játékban.

Frissítés!

Kiadott egy közleményt a klub és a játékos is, miszerint azonnali hatállyal elválnak az útjaik és a focista máshol próbálja újjáépíteni a karrierjét. Azt, hogy ez milyen hatással van az EA Sport FC 24-es szerepvállallására, egyelőre nem tudni.

Eredeti cikk:

Továbbra is kérdéses a sorsa a Manchester United fiatal támadójának. Mason Greenwood egyetlen percet sem játszott 2022 januárja óta, amikor is súlyos vádak érték, többek között nemi erőszak kísérlete, irányító magatartás tanúsítása és testi sértés. Ezeket a vád szerint a barátnőjével szemben követte el. Természetesen az angol klub azonnal felfüggesztette őt – nem rúgta ki –, amint bírósági ügy lett belőle. Majd egy évig tartottak a tárgyalások, ám év elején érkezett a fordulat: a vádakat 2023 februárjában ejtették.

„Ebben az esetben a koronatanúk visszavonása és a napvilágra került új anyagok kombinációja azt jelentette, hogy már nem volt reális esély az elítélésre. Ilyen körülmények között kötelességünk az ügyet megszüntetni” – közölte az ügyészség.

Azonban ennek ellenére a csapat tovább vizsgálódik az ügyben, amelyben azóta sem született döntés. Augusztus 16-án a Manchester United közleményt adott ki arról, hogy belső vizsgálatot folytattak a vádakkal kapcsolatban. A klub szerint a vizsgálat olyan bizonyítékokat is tartalmazott, amelyek nem kerültek nyilvánosságra. Még nem hoztak tehát hivatalos döntést, de olyan beszámolók érkeztek a The Athletictől, amely szerint a United vezérigazgatója, Richard Arnold már belsőleg kommunikálta, hogy a játékost vissza fogják illeszteni a csapatba (miközben a nyilvánosságban kampányoltak azért, hogy a játékos ne játsszon többé náluk).

„A médiaspekulációkkal ellentétben ez a döntés még nem született meg, és jelenleg intenzív belső mérlegelés tárgyát képezi. A felelősség végső soron a vezérigazgatót terheli” – áll a közleményben.

Ezeket olvastad már?

Mi a helyzet vele a játékban?

Lelkes rajongók természetesen folyamatosan kutatnak a játék fájljai között nyomok után. Itt megtalálták Greenwood beszkennelt arcát és azonosítóját, ami azt jelenti hogy visszakerült az EA FC 24 adatbázisába. A 21 éves játékost még a FIFA 22-ben távolították el a játékból, a FIFA 23-ban egyáltalán nem szerepelt. Fontos megjegyezni, hogy ez még nem garantálja, hogy Greenwood szerepelni fog a videójátékban a megjelenéskor. Minden attól függ, hogy a Manchester United milyen döntést és mikor hoz meg. Az Electronic Arts egyelőre nem reagált az esetre.

Kövess Minket!



Gamer szótár