Ha vétkesnek találják, elbúcsúzhatunk Pogbától az EA FC 24-ben is

Ha vétkesnek találják, elbúcsúzhatunk Pogbától az EA FC 24-ben is

A Juventus francia középpályását ideiglenesen felfüggesztették a pozitív doppingtesztje után.

Paul Pogbát érte már korábban is kritika, főleg mióta a Juventusban rúgja a bőrt, a mostani lebukása azonban még a legelvakultabb fanokat is valószínűleg kiábrándítja. Az olasz sztárcsapat játékosát most egy ideig biztosan nem láthatjuk a gyepen, miután ideiglenesen eltiltották a játéktól. Egy drogteszt során emelkedett tesztoszteronszintet mutattak ki a szervezetében.

Ezeket olvastad már?

Az olasz nemzeti doppingellenes bíróság (Nado) közölte, hogy Pogba a Juve augusztus 20-i, Udinese elleni 3-0-s győzelmét követő vizsgálaton bukott meg. A 30 éves francia válogatottat véletlenszerűen választották ki a mérkőzés utáni drogtesztre. Ha a következő időszakban bűnösnek találják a doppingolást illetően, akár kettő és négy év közötti eltiltásra is számíthat.

Pogba ügynöke, Rafaela Pimenta azt mondta, hogy jelenleg a második mintára várnak, így az eredmények előtt nem tudnak véleményt mondani.

„Ami biztos, hogy Paul Pogba soha nem akart szabályt szegni.” – tette hozzá Pimenta.

A Nado szerint Pogba megsértette a doppingellenes szabályokat, mivel egy tiltott anyagot, nem endogén tesztoszteron-metabolitokat találtak a szervezetében. A tesztoszteron egy olyan hormon, amely növeli a sportolók állóképességét.

Azt se felejtsük el, hogy az ilyesfajta vétségeket nem csak a klubok (jelen esetben a Juventus) nem tolerálják, de az EA Sports sem. Már így is lehet esély arra, hogy a kiadó lépéseket tesz Pogbával kapcsolatban az új játékot illetően, ha pedig megerősítést nyer a doppingolása, akkor biztosan gond nélkül kiveszik a játékból a francia játékost.

Kövess Minket!



Gamer szótár