5 dolog, amiről jó ha tudsz mielőtt belevágsz az EA FC 24-be

5 dolog, amiről jó ha tudsz mielőtt belevágsz az EA FC 24-be

Néhány érdekesség, amiről nem árt ha tudsz, mielőtt elkezded halmozni a gólokat és a trófeákat.

Már csak egy hét és mindenki számára elrajtol az EA Sports FC 24, az Electronic Arts legújabb futballszimulátora, a FIFA-széria örököse. Ugyan címében megváltozik a program, a fejlesztő maradt, így attól azért nem kell tartani, hogy hirtelen ne ismernénk fel, mivel is játszunk. Ennek ellenére van néhány változás, ebből hoztunk el nektek ötöt, amit tudnod kell, mielőtt először bekapcsolod a játékot.

Ezeket olvastad már?

Licencek

A FIFA 23-hoz hasonlóan az EA FC 24 is elképesztő mennyiségű licencet tudott bezsebelni, a játékban több, mint 19 ezer játékos, 700 klub és 30 bajnokság, valamint 115 stadion szerepel, vagyis mindenki megtalálhatja a kedvenceit. Ezen felül ez segíti a játékosokat, hogy tényleg olyan élményben legyen részük, mint még soha.

Hypermotion V

Az EA évek óta próbálkozik azzal, hogy a játékosok mozgása is a lehető legautentikusabb legyen. A Hyperotion V már több, mint 180 mérkőzést elemzett ki és az adatok alapján próbálja meg azt az érzést kelteni, hogy amit a szemünk előtt történik, az valóságos. 11000 különböző animációt, reakciót rögzítettek, így törekedve arra, hogy valós meccsen érezhessük magunkat.

Accelerate 2.0

Már tavaly bemutatkozott a rendszer, ami a játékosokat 3 kategóriába sorolta: lengthy, explosive és a controlled. Előbbi lassabban gyorsult, de tovább tartotta a sebességét, a második robbanékony, a harmadik pedig a kettő között. Idén ez négy további kategóriával bővül, keverve a három alap archetípust. Így jön létre a controlled explosive, a controlled lengthy, mostly explosive és a mostly lengthy. Minden játékost besorolnak egy kategóriába a magassága, ügyessége, ereje és gyorsulása alapján.

Ultimate Team változások

Talán a legtöbbeket érdeklő változás az UT kapcsán történt. Például bekerültek a legjobb női focisták is, tehát mostantól a csapatunkat összeállíthatjuk urakból és hölgyekből vegyesen. Másrészt érkezett az Evolutions, aminek a segítségével az év folyamán egyes kártyák értékei erősödhetnek, így tovább maradnak relevánsak.

Fejlesztett Nintendo Switch verzió

Mostantól a Switch-tulajdonosok is teljesebb élményt kaphatnak. Évek óta problémája a közösségnek, hogy a FIFA-sorozat még kevesebbet fejlődik, mint a többi platformon és jóval kevesebb tartalom áll a rendelkezésükre. Nos, úgy tűnik a válással számukra is egy új időszámítás kezdődik és a kézikonzolon való megjelenése óta először az EA Sports FC 24 a Frostbite Engine-en fog futni Nintendo Switchen. Az is kiderült, hogy elérhető lesznek a VOLTA, Ultimate Team és a karrier játékmódok is, tehát a Switch-játékosok sem maradnak ki semmi jóból.

Kövess Minket!



Gamer szótár