Egy korszak vége: eltűntek a FIFA-játékok a boltokból

Egy korszak vége: eltűntek a FIFA-játékok a boltokból

Már nem csak terelgeti az EA a játékosokat az EA FC 24 irányába, hanem lezárt minden más utat. 

Az Electronic Arts a jelek szerint törölte a teljes FIFA-katalógusát a konzolokon és PC-n elérhető digitális áruházakból. Ugyanis az EA FIFA-címei – a tavalyi FIFA 23-ig bezárólag – már nem vásárolhatók meg a PlayStation Store-ban, a Microsoft Store-ban, a Nintendo eShopban, a Steamen és az Epic Games Store-ban sem.

Az EA honlapján található FIFA 23 weboldal még nem frissült ennek megfelelően, ami azt jelenti, hogy a felhasználókat jelenleg a nem elérhető termékek halott linkjeire vagy áruházi oldalaira irányítja. Fontos azonban megjegyezni, hogy bár a FIFA 23 már nem vásárolható meg a digitális boltokban, EA Play tagsággal továbbra is játszható marad.

Ezeket olvastad már?

Elsőre nem volt világos, hogy pontosan mikor távolították el az összes játékot, de ez egy igen drasztikus lépés a fejlesztők részéről. Tavaly szakítottak a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséggel, aminek következtében a széria többet nem viseli a FIFA nevet. Az első EA FC pedig pénteken érkezik meg mindenki számára, míg aki jogosult a korai hozzáférésre (az Ultimate Editiont megvásárló játékosok), az már lassan egy hete lőheti a gólokat.

„A kiadó kérésére az EA SPORTS FIFA 23 nem szerepel a Steam áruházban, és nem jelenik meg a keresőben” – olvasható a játék Steam oldalán található frissítésben.

A SteamDB aztán a fenti kérdésre is választ adott, eszerint a játékot az EA kérésére 2023. szeptember 21-én távolították el, vagyis egy nappal azelőtt, hogy az early access élesedett volna.

Kövess Minket!



Gamer szótár