Ismerjétek meg a következő NiKot, donkot

Ismerjétek meg a következő NiKot, donkot

Donk még csak 16 éves, de már most olyan számokat és teljesítményeket tesz az asztalra, hogy azt a világ legjobbjai is megirígyelnék.

A Team Spiritben játszó donk mindössze 16 éves, de már most olyan teljesítményt nyújt hétről hétre, mint a világ legjobb riflerei. A játékos nemrég egy Pley.gg-nek adott interjúban beszélt arról, hogy NiKo a példaképe, hogyan hasonlít a kettejük játékstílusa és mennyit gyakorol. Az eddig látottak alapján pedig nem nehéz belátni, hogy tényleg a következő NiKo lehet belőle, ha így folytatja.

Elég csak megnézni a statisztikáit. A világ 50 legjobb csapata ellen játszott meccseken így teljesít a fiatal orosz sztár CS2-ben:

1,36-os HLTV értékelés
96,3 körönkénti sebzés
0,93 ölés körönként
+234 K-D eltérés
1,23 nyitó ölés értékelés

A számokhoz érdemes hozzátenni egyet s mást. Kezdjük a pozitívummal: ezek az értékek több kategóriában is a világ legjobbjává teszik őt, tehát nem csak kimagaslóak, elképesztőek is. Viszont amellett sem mehetünk el, hogy donk eddig egyetlen egy LAN-t játszott – mondjuk ott is betonkemény volt a srác. Tehát többnyire online farmol, aminek az értékéből még levon az is, hogy kizárólag tier 2-es ellenfelekkel szemben teszi ezt.

Talán amiatt el tudjuk nézni neki az „onlinerséget”, hogy egy 16 évesről van szó. Mármint az átlag 16 éves játékos hol bizonyíthat? Nem mindenki lehet Jimpphat vagy m0NESY, hogy ebben a korban már ESL és/vagy BLAST partner csapatoktól kapjon lehetőségeket. Illetve ott a klasszikus mondat még, hogy azt tudod legyőzni, aki előtted van. Donk pedig mindenkit bucira ver, aki az útjába kerül. Napról napra, hétről hétre bizonyítja, hogy helye lenne egy top csapatban és ennél többet tényleg nem tehet.

Ezeket olvastad már?

Persze nem csak a számokból látható, hogy a következő NiKo éppen most, a szemünk láttára nő fel Oroszországban. A hozzáállástól kezdve a játékstílusig több ponton is találhatunk hasonlóságokat kettejük között. De donk például azt is elmondta, hogy hogyan tanul a boszniai sztártól trükköket:

„NiKo [a példaképem]. Azért, mert hasonlít a játékstílusunk és mert ő is egy magabiztos játékos, aki sok párbajt vállal és képes kiemelkedő pillanatokat összehozni. Nézem a demóit, és ha találok bennük valami jót, amit átvehetek, akkor igyekszem beépíteni a saját játékomba. [...] A játékstílusom nagyon agresszív, szeretek párbajokat vállalni, öntelten játszani. De néha szeretek fegyelmezett lenni. Szerintem az az erősségem a szerveren, hogy magabiztos vagyok a párbajok során, valamint hiszek abban, hogy jobban célzok és játszom az ellenfeleimnél. Az önbizalmam abból ered, hogy mennyit gyakorlok és teszek bele a játékba, mert több Counter-Strike-ot játszom, mint az ellenfeleim. De a valós életben nem vagyok annyira magabiztos, mint a szerveren.”

Az idézet végén említett, egészen intenzív edzéstervéről is elárult pár dolgot a fiatal tehetség:

„14-15 órányi Counter-Strike-ot játszom minden nap. Többnyire FACEIT-et, PUG-okat. Nem sok időt töltök üres szervereken ötleteléssel a CS2-ben. PUG-okat és FACEIT-et játszok mixekkel, ezek során pedig új mechanikákat meg egyebeket keresek. Szerintem nem sok dolog változott nekem a CS:GO-ról Counter-Strike 2-re váltással. De azt gondolom, hogy sokaknál nem így van. Például volt olyan, Tomszkból [Szibéria délnyugati részéből] kellett játszanom 100-as pinggel, és amikor ekkora pinggel játszol, nem tudsz egy helyben maradni a játékban – mindig mozognod kell. A CS2-ben nagyjából ilyen a játék alapból is, szóval nekem könnyebb volt hozzászoknom, sima volt az átmenet. Én nem igazán foglalkozom a CS2 negatívumaival. Szerintem szórakoztató a Counter-Strike 2, az új mechanikák és egyebek felfedezése. Nyilván vannak dolgok, amik nem olyan jók a CS2-ben, de ezek javíthatóak és úgy hiszem, javítani is fogják őket, szóval nem gond.”

Amikor megkérdezték donktól, hogy csatlakozna-e egy nemzetközi csapathoz, sajnos nemleges választ adott, mert a jövőjét egyelőre inkább a Spiritnél látja. A magyarázatában persze van ráció és amíg a csapata tényleg olyan szépen menetel előre, ahogyan mostanában, addig valószínűleg jó helyen van.

„Minden játékos nagyon keményen dolgozik a csapatban, mindenki fiatal, magabiztos és éhezik a sikerre. A csapat legnagyobb erőssége, hogy sohasem adjuk fel, és ha mindenki így folytatja a fejlődést, akkor biztos vagyok benne, hogy bajnoki címekért fogunk küzdeni.”

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!



Gamer szótár