Több, mint 1 millió forinttal gazdagodtak a hétvégén hazánk legjobb CS2 és Dota 2 csapatai

Több, mint 1 millió forinttal gazdagodtak a hétvégén hazánk legjobb CS2 és Dota 2 csapatai

Dota 2 és CS2 versenyekkel ért véget a 2023-as TippmixPro Magyar Esport Fesztivál!

A gaming és az esport kerítette hatalmába Budapestet múlt hétvégén! Egyszerre zajlott a PlayIT, az OGEX és a TippmixPro Magyar Esport Fesztivál is, méghozzá a Millenárison, ahol legnagyobb örömünkre, sokatokkal találkoztunk. A MEF idei felvonásán a Valve két gyermeke, a CS2 és a Dota 2 kapták a főszerepet, ebben a két játékban mérkőzhettek meg hazánk legkiválóbb játékosai, mindannyian a nyílt selejtezőkből indulva!

A CS2 verseny indulói közül végül négyen jutottak be a rájátszásba, köztük számtalan ismerős névvel. A négy csapat LAN-on bizonyíthatta aztán tudását, LAN-on szállhattak harcba az értékes díjazás szeleteiért, melyeket a verseny első két helyezettje kaparinthatott meg.

A TippmixPro Magyar Esport Fesztivál CS2 LAN-ján részt vett csapatok:

Rubik Budapest Five Békéscsabai Esport Egyesület LetHimCook
Aaron Szkvörtöl er9k Schmitd
coolio LANCER vincso mONSTA
fleav booesson 1NSERT2 SizzixZz
Kamion los noleN sergi
msN SHIFTZZZ pmk Johny

 

Nagy meglepetést nem okoztak a csapatok. Mondhatni, hogy végig jött a papírforma és a Rubik simán, játszi könnyedséggel húzta be ezt a kupát is, néhány nappal a TippmixPro CS2 Masters során aratott győzelmüket követően. A döntőben a BEE csapatát fogadták, de sok mozgásteret nekik sem engedtek. Er9kék ugyan 2-0-ra verték a Rubik előtt a BP5 ötösét, de Aaronék ellen már csak 5 és 3 kört tudtak hozni Ancientön és Anubison. Jutalmuk ezzel 350 ezer forint és 5 db páros VIP belépő a 2024-es Sziget Fesztiválra, míg a BEE 200 ezer forinttal és szintén 5 db páros VIP Sziget 2024 belépővel gazdagodott!

A TippmixPro Magyar Esport Fesztivál Dota 2 döntője

Hosszú idő telt el azóta, hogy a hazai Dota 2-es közösség újra megmutathatta magát egy offline eseményen, de a TippmixPro Magyar E-sport Fesztivál erre most ismét lehetőséget adott. A 10 csapattal elstartolt selejtezőt követően egy rájátszás döntött arról, hogy melyik három együttes látogathatott ki a Millenáris parkban megtartott fináléra. Az alsó-ági döntőben az It's over és a Team Radis Jugg találkozott össze, előbbiben Danesy, lowskill, Johnny, Drizzt és stewie ötös kapott helyet, míg az utóbbiban a NeyZoo, U.T., Khealim, Brian és meni kezdő igyekezett borsot törni az ellenfele orra alá. Ez sajnos nem sikerült, mert az It's over gyakorlatilag nagy fölényben játszva, végül könnyedén nyerte meg 2:0-ára a párharcot. Ezzel bejutottak a nagy döntőbe, ahol a West Side-dal (seriks, giga, Tommy22, Aida és szelllhammoss) nézhettek farkasszemet.

Alsó-ági döntő:

It's over 2:0 Team Radis Jugg

Az első két meccsben nagyon magabiztos volt az It's over, és el is húztak 2:0-ára, ami annak is köszönhető, hogy időközben befutott CsaKY is, és Johnny-t váltva még jobban fel tudtak pörögni. A West Side-nál aztán a 3. meccsre kdm érkezett szelllhammoss helyére, és ezt követően hihetetlenül megtáltosodott a team, varázsütésre sikerült is kiegyenlíteniük két izgalmas és szoros csatát követően. Az utolsó, mindent eldöntő meccset viszont végül az It's over húzta be, mivel hiába hozott a West Side például egy Tinkert mid-re, nem tudták meglepnie lowskilléket, akik így bajnoki címet ünnepelhettek a nap végén.

Finálé:

It's over 3:2 West Side

A nyeremények pedig az alábbiak szerint alakultak a dobogósok között:

  1. Helyezett: 350 000 Forint + 5db VIP páros Sziget fesztivál (2024) belépő
  2. 2. Helyezett: 200 000 Forint + 5db páros Sziget fesztivál (2024) belépő
  3. 3. Helyezett: 5 db egyéni Sziget fesztivál (2024) belépő

Kövess Minket!



Gamer szótár