Kiderült, ki gyárthatja a Nintendo Switch 2 legfontosabb alkatrészeit

Kiderült, ki gyárthatja a Nintendo Switch 2 legfontosabb alkatrészeit

A hardveren túl a megjelenési dátummal kapcsolatban is felfedett néhány érdekességet egy koreai lap, de vajon ez mit jelent? Hamarabb kaphatjuk meg a Nintendo Switch 2-t?

Lassan többet tudunk a készülő Nintendo Switch 2-ről, mint a japánok maguk. Tavaly a Gamescomon már demózták a teljesítményét. Az elmúlt hónapokban több különböző forrásból is megerősítették, hogy jövőre jöhet a masina, aminek nem biztos, hogy ez lesz a neve végül. Néhány nappal ezelőtt pedig a joy-conok kapcsán derült ki pár érdekes új részlet. Azonban ezek egyike sem volt annyira mélyreható, mint a Business Korea riportja, ami a konzol több alkatrészét és azok gyártóját is felfedte.

Talán senkit sem fog meglepni, hogy ha Korea, akkor bizony Samsung a helyes megfejtés. A hírek szerint a dél-koreai óriásvállalat fog gyártani szinte mindent, ami számít a Nintendo Switch 2-ben. Az Nvidia Tegra T239-es SoC (system-on-a-chip, egylapkás rendszer) a Samsung 7LPH nevű gyártási folyamatával készül majd. A a belső tárhelyet és a továbbra is kötelező „videójáték-kazettákat” szintén a Samsung állíthatja elő, méghozzá ötödik generációs V-NAND technológiát használva. Továbbá a Samsung kiütéssel nyert a kínai gyártókkal szemben, ezért kijelzőt is kizárólag ők fognak szállítani a Switch 2-höz. (Hátha ez azt jelenti, hogy ismét OLED lesz - a szerk.)

Ezeket olvastad már?

A Business Korea a konzol kiadásával kapcsolatban is mondott egy érdekeset. Az utóbbi időkben egyre többen állították azt, hogy a Switch 2 nem fog idén befutni, bár eleinte még arról szólt a fáma, hogy szeptemberben megkaphatjuk már. A dél-koreai gazdasági lap „iparági forrásai” úgy tudják, hogy „akár már ennek az évnek a második felében” piacra kerülhet a masina. Persze az más kérdés, hogy piacra is fog-e kerülni, vagy csak addigra lejön a gyártósorról annyi darab, amivel már nem lenne szégyen a boltok felé venni az irányt. Valószínűleg a korábbi értesülések, amelyek arról szóltak, hogy csak jövőre érkezik a Switch 2, abból indulhattak ki, hogy a Nintendo állítólag szeretne nagy raktárat építeni belőle, mert jelentős kezdeti kereslettel számol. De amíg nincs hivatalos megerősítés a japánoktól, elképzelhető, hogy a terv ismét/még mindig egy 2024-es debütálás.

Kövess Minket!



Gamer szótár