Készítsétek a zsepiket, mert késik a Nintendo Switch 2 megjelenése

Készítsétek a zsepiket, mert késik a Nintendo Switch 2 megjelenése

Ha azt hitted, hogy a Switch 2 lesz Karácsonykor a fa alatt, tévedtél.

Korábban még azt rebesgették a bennfentesek, hogy csak szeptemberig kell várni az új Nintendo Switch 2-re. De most azt állítja egy brazil újságíró, hogy ennél jóval később kaphatjuk meg a kézikonzolt. Tavaly nyáron volt néhány szerencsés a kölni Gamescomon, aki működés közben is láthatta már a Nintendo következő hardverét. Pontosabban, a masinát magát nem látták, de egy akkor Switch 2-ként emlegetett erődemonstrációt igen. De Pedro Henrique Lutti Lippe riportja szerint még kb. egy éven át nem fog ennél közelebb jutni hozzá az átlagos vásárló.

Mint arra a VGC is rámutatott az eredeti, portugál nyelvű riport alapján, a biztos forrásokkal rendelkező újságíró szerint 2025 első negyedévére csúszhatott a Nintendo Switch 2 megjelenése. Ugyanis a különböző stúdióknál dolgozó játékfejlesztők jelenleg azt tervezik, hogy ekkorra készülnek el azokkal a címekkel, amelyek a konzollal egyidőben jelennek meg. Azt nem tudni, hogy pontosan milyen játékokról van szó, ami ezesetben érthető módon maradt rejtély, hiszen az újságíró részben kiadta volna a forrásait, ha ezeket is elárulja. Viszont állítólag a Nintendo májusban esedékes pénzügyi beszámolójában további információk szerepelhetnek majd.

Ezeket olvastad már?

Számos olyan teória terjed az interneten, hogy a Nintendo Switch 2 valójában nem lesz túlságosan forradalmi – valójában a nevet is csak a média aggatta rá. Ehelyett inkább arra lehet számítani, hogy egy Switch Pro modellt kapunk, amely technológiailag közel sem annyira újszerű, de legalább drágább. Ennek fényében érdekes lesz látni, hogy mi lesz a Microsoft nagy terveivel, miszerint kiadnák a Call of Duty-t a Nintendo platformjára, illetve néhány exkluzív xboxos címet is átportolnának a konzolra. Mert ha nem lesz elég bivaly a hardver, akkor sok haszna ezeknek az ígéreteknek nem lesz.

Kövess Minket!



Gamer szótár