Zárt ajtók mögött leplezhették le a Nintendo Switch 2-t

Zárt ajtók mögött leplezhették le a Nintendo Switch 2-t

Még a jelen generációs konzolokkal is felveheti a versenyt az új Switch.

A Nintendo zárt ajtók mögött több technikai demonstrációt is végrehajtott egy „Switch 2-vel egyező képességű hardveren” – állítja az Eurogamer és a Video Games Chronicle. A lapok szerint az augusztusi Gamescomon tartották a prezentációt és az új masina jóval erősebb lehet az elődjénél. Ebben mondjuk nincs nagy meglepetés, hiszen a 2017-ben megjelent Switch hardvere már akkor is korosnak számított, hát még manapság. A Switch 2 azonban úgy fest, hogy még a jelen generációs konzolokkal is felveheti a versenyt, ha hihetünk a lapoknak.

A Nintendo első demójában a Zelda: Breath of the Wildot használták a konzol potenciális képességeinek bemutatására. Ez a verzió jóval magasabb felbontáson és több FPS-sel futott, mint az eredeti kiadás. Bár ez a demo még nem jelenti azt, hogy a játékot újra kiadják majd, de a remény hal meg utoljára. Egy másik demonstrációban az Epic The Matrix Awakens Unreal Engine 5 című demóját használták, ami azért érdekes, mert annak idején a PS5 és az új Xboxok erejét is ezzel fitogtatták. Viszont ehhez érdemes hozzátenni, hogy a Nintendo ezúttal az NVIDIA DLSS-ét használta ahhoz, hogy elérje azt a képminőséget, amit a vetélytársak is évekkel ezelőtt.

Ezeket olvastad már?

A végleges hardveren valószínűleg nem a DLSS, hanem egy ahhoz hasonló technológia segíthet majd elérni a cél minőséget és FPS-t. A Nintendo még 2020 márciusában levédetett egy mesterséges intelligencia alapú felskálázási rendszert, ami 540p-s felbontásról képes 1080p-ig vagy akár 4K-ig is feltornászni mozgóképeket. Mivel a konkrét hardvert nem ismerjük és az előző Switchnél is voltak különbségek az elérhető maximumban attól függően, hogy a dokkal egy TV-n vagy csak önmagában, akkumulátorról használtuk, ezért nehéz megmondani egyelőre, hogy meddig megy el a Nintendo.

Ami viszont egyre biztosabb, hogy a Switch 2 2024 végén kerülhet a piacra. A VGC július végi riportja alapján azért sem jön ennél hamarabb, mert a Nintendo szeretne elegendő konzolt beraktározni a rajtra, hogy ne legyen a PS5 és Xbox Series megjelenéséhez hasonlóan hiány belőle. Míg más szakértők szerint azért jöhet el az ideje a generációs frissítésnek, mert visszaestek a Switch-eladások: ebben az üzleti évben 16,5%-kal kevesebb hardvert adhat el a Nintendo az előzőhöz képest, jövőre pedig még tovább zuhanhat az érdeklődés a kézikonzol iránt.


Szeptember 10-éig, minden 26 cm-es pizzára 20% kedvezmény jár a 'pcguru20', minden 32 cm-es pizzára 15% kedvezmény jár az 'esport15' kuponkódokkal. Irány a donpepe.hu, csapj le az akciós ajánlatra még ma!

Kövess Minket!



Gamer szótár