Hivatalos: Ez a 4 xboxos játék landol elsőként a rivális konzolokon

Hivatalos: Ez a 4 xboxos játék landol elsőként a rivális konzolokon

Az Xbox részleg vezetői a platform exkluzivitással kapcsolatos mély meggyőződéseikről, játékokról és egy potenciális új konzolról is beszéltek a hét bejelentése során.

Megtörtént Phil Spencerék nagy bejelentése, amiben többek között azt is elárulták az Xbox-divízió vezetői, hogy hamarosan négy saját játékukat fogják kiadni a rivális konzolokra, azaz a PlayStation 5-re és a Nintendo Switch-re. Spencer ugyan nem nevezte meg, hogy a korábban kiszivárgott, igen hosszú listáról mely játékok lesznek az elsők. Ám a The Verge tudni véli, hogy először a Hi-Fi Rush és a Pentiment, utána pedig a Sea of Thieves és a Grounded exkluzivitása szűnhet meg. Várhatóan mind a négy játék megjelenik PS5-re és Switch-re egyaránt.

„Van egy mély meggyőződésem, miszerint a következő 5-10 évben az exkluzív játékok, azok a játékok, amelyek egy darab hardverre exkluzívak, egyre kisebb és kisebb szerepet kapnak majd a videójáték-iparban” – mondta Spencer a bejelentéskor.

Ezeket olvastad már?

Bár ebből úgy tűnik, hogy a korábbi pletykákkal egyezően az Xbox teljesen feladja az exkluzivitást és inkább multiplatform kiadóvá válik, erről valójában nincs szó egyelőre. Spencer szerint nem fog minden játékuk megjelenni a Sony és a Nintendo konzoljaira. Ehelyett egyenként fognak döntéseket hozni az alapján, hogy mi a logikus a részlegük és a fejlesztőik számára.

Ezen felül kiderült még, hogy egy új hardveren dolgozik a Microsoft. Korábban egy furcsa demonstrációt tartott Sarah Bond, az Xbox elnöke, amikor az alkalmazottaknak próbálták elmagyarázni, hogy mit miért csinálnak éppen. Ennek része volt az is, hogy különböző hardvereken, kijelzőkön mutogatták a Palworldöt azzal a jeligével, hogy „minden kijelző egy Xbox”. Az azonban nem derült ki, hogy az akkor prezentált eszközök széles tárából melyikre esik majd a választásuk, hogy egy klasszikus konzolra vagy inkább egy kézikonzolra kell készülnünk. Spencer azonban hozzátette, hogy nagy rajongója az utóbbi termékkategóriának. Bejelentés valamikor az ünnepi szezonban jöhet, vagyis az év végén.

Az Xbox vezetőinek teljes beszélgetése itt tekinthető meg:

Kövess Minket!



Gamer szótár