„Minden kijelző egy Xbox” – Újabb részletek szivárogtak ki a konzol jövőjéről

„Minden kijelző egy Xbox” – Újabb részletek szivárogtak ki a konzol jövőjéről

Bár az Xboxot várhatóan nem nyírja ki a Microsoft, vannak azért meredek ötleteik, amik garantáltan nem mindenkinek fognak bejönni.

Már másfél hete húzódik a Microsoft bejelentése, amelyre azért vár minden jelenlegi Xbox-tulaj, hogy végre megtudhassák, érdemes-e költeniük még a konzoljukra vagy jobban járnak, ha eladják. Ugyanis a folyamatosan megjelenő pletykák szerint több korábbi és jövőbeli exkluzív játék is megjelenik majd a rivális konzolokra. A sor az Indiana Jones and The Great Circle-vel indult, de azóta már szinte minden Xbox-exkluzívot szóba hoztak a bennfentesek a PlayStation 5-tel vagy a Nintendo Switch-csel. Phil Spencer mára, azaz csütörtökre ígért válaszokat az Xbox jövőjéről. De néhány részlet így is idő előtt kikerült.

Korábban már mi is foglalkoztunk azzal a hírrel, hogy a pletykák miatt múlthét kedden az Xbox-divízió vezetősége összehívta a dolgozókat, hogy tájékoztassa őket az új stratégiáról. Legutóbb az derült ki ezzel kapcsolatban, hogy nem fogják kinyírni a konzoljukat csak azért, mert esetleg multiplatform kiadóvá avanzsálnak. De az Inverse legújabb értesülései szerint ennél jóval többről esett szó ezen a tájékoztatón. Tehát nem csak az állásukat féltő kollégák megnyugtatása volt a cél, hanem a tervük indoklása is.

Ezeket olvastad már?

A lap szerint Phil Spencer mellett Sarah Bond, az Xbox elnöke is beszélt az alkalmazottakkal. Ő pedig állítólag azt mondta, hogy „minden kijelző egy Xbox”, ami valljuk be, igen meredeken hangzik elsőre. Majd az új stratégiát úgy foglalta össze, hogy „ott kell lenni több fajta eszközön, a nagyobb ambíció pedig az, hogy az elsőszámű cross-platform videójátékos céggé váljunk.” Ezt szemléltetve, ekkor előhúzták a Palworldöt egy rakás eszközön, például TV-n, mobilokon, tableteken és kézikonzolokon is. Az Inverse szerint az alkalmazottak erre reagálva azzal viccelődtek, hogy csinálnak egy Xbox kézikonzolt – a Switch vagy a SteamDeck mintájára.

Ha minden igaz, akkor ma este 21 órakor fény derül arra, hogy az elmúlt másfél hétben hallottakból mi igaz és mi nem. Phil Spencer ugyanis ekkorra jelentett be egy rendkívüli, a témára összpontosító podcast adást, amelyben Sarah Bond és Matt Booty (az Xbox Game Studios feje) is feltűnnek még rajta kívül, hogy tiszta vizet öntsenek a pohárba.

Amint többet tudunk az Xbox jövőjéről, természetesen beszámolunk róla.

Kövess Minket!



Gamer szótár