Kiderült, hogy mikor fedi fel az új xboxos tervét a Microsoft

Kiderült, hogy mikor fedi fel az új xboxos tervét a Microsoft

Már nem kell sokat várni rá, hogy megtudjuk: van-e értelme még a Microsofttól konzolt venni a jövőben.

Lángokban áll a Microsoft Xbox divíziója – legalábbis PR szempontjából biztosan. Hiába nyitották erősen az évet az olyan bejelentéseknek hála, mint az Indiana Jones and The Great Circle, ha utána ezt az elismerést rögtön kidobják a kukába. Ugyanis a pletykák szerint szépen, lassan szinte minden exkluzív játékot kiadnának PlayStation 5-re vagy Nintendo Switch-re. És ha ez bekövetkezik, akkor jogosan merül fel a kérdés, hogy mi értelme van konzolt venni a Microsofttól? Nos, úgy tűnik, hogy már nem kell sokat várnunk arra, hogy a cég adjon valamilyen választ erre a felvetésre.

Február 15-én 21 órakor végre kiderül a nagy Xbox-terv – jelentette be a cég tegnap éjjel. A még egy héttel ezelőtt beígért eseményt a hivatalos Xbox Podcast egyik epizódjaként szervezi a Microsoft. A csatába pedig három nagyágyút küldenek: Sarah Bond (az Xbox elnöke) és Matt Booty (az Xbox Game Studios feje) fognak beszélgetni Phil Spencerrel arról, hogy hova tovább a konzolnak és a játékaiknak. Azt már korábbi riportok alapján sejtjük, hogy magát a konzolt nem fogják kinyírni egy esetleges multiplatformos terv miatt. Viszont az biztosan kiderül most, hogy mely exkluzív játékok jelenhetnek meg először a riválisok gépein és miért.

Ezeket olvastad már?

Az exkluzívokkal kapcsolatos pletykák még január elején indultak be. Akkor olyan tervekről lehetett hallani, hogy a Microsoft kiadná a Sea of Thievest a PlayStation 5-re is. A múlthéten pedig újabb és újabb játékok kerültek fel a listára, míg el nem értünk oda, hogy szinte minden olyan új megjelenést szóba hoztak a PlayStationnel vagy a Nintendo Switch-csel, ami miatt megérte volna Xboxot vennie a népeknek, Xboxot gyártania Spenceréknek. Igaz, azóta a Starfield kikerülhetett a pikszisből, de ez aligha fog számítani hosszútávon. Az új terv hátterében állítólag az állhatott, hogy a Microsoft pénzügyi vezetője (CFO-ja) nem volt elragadtatva attól, hogy a hardveres eladások nem mennek még úgy sem, hogy néhány régióban már árat is csökkentettek. Csütörtök este meglátjuk, hogy mi igaz ebből és mi nem.

Kövess Minket!



Gamer szótár