Számos influenszer szakíthat az Xboxxal, hatalmas a felháborodás

Számos influenszer szakíthat az Xboxxal, hatalmas a felháborodás

Minden a Microsoft új játékstratégiájáról szól, ami rengeteg mindenre hatással lenne.

Kellően felbolygatták a dolgokat a múltheti pletykák, miszerint a Microsoft elengedheti az Xbox-exkluzívokat, és olyan játékok jelenhetnek meg PlayStation 5-ön mint például a Starfield, az Indiana Jones and the great circle, a Hi-Fi Rush és még sorolhatnám – egy korábbi cikkben bővebben foglalkoztunk ezzel. A hír természetesen futótűzként hasított végig a játékosok körében. A PS-esek ezt nyilván örömmel fogadták, hiszen ezzel számukra is elérhetővé válik számtalan kiváló alkotás, a legtöbb Xboxos viszont kissé értetlenül állt a dolog előtt – kicsit vigasztalta őket az a hír, miszerint így is korábban juthatnak majd hozzá egy-egy Microsoft címhez. A vállalat vezetői egyenlőre nem nyilatkoztak az új stratégiával kapcsolatban, de lassan szükség lesz rá, ugyanis mostanra több influenszer is arra készül, hogy szakítson az Xboxxal, ezzel kifejezve csalódottságukat.

Kobrille  az Xbox közösség egyik legismertebb influenszere  több mint 158 000 követőt tudhat a háta mögött az X-en, akik között olyan személyek is vannak mint Phil Spencer  a Microsoft játékfőnöke –, valamint Sarah Bond  az Xbox elnöke –, de gyakorlatilag a cég teljes marketing és PR-vezető csapata is. Ő is csalódottságát fejezte ki az ügyben, és azt nyilatkozta, hogy a Microsoft stratégiaváltása arra késztette, hogy újragondolja az Xbox márka támogatását.

Más hasonló kaliberű influenszerek is így vélekednek – többek között Timdog és Doc_Dark –, tehát a Microsoftnak muszáj lesz valamit lépnie az ügyben, hogy a pletykák hatására – melyek valószínűleg igazak – ne csökkenjen drasztikus módon a márkahűség. Phil Spencer ki is adott egy közleményt hétfőn, melyben értesíti a rajongókat, hogy az Xbox üzletágának új stratégiájával kapcsolatos találgatások miatt, jövő héten több mindent nyilvánosságra hoznak, hogy mindenki számára tiszta legyen mire is számíthatunk.

Izgatottan várjuk, hogy mi kerül megosztásra, valamint az arra adott reakció is biztosan érdekes lesz. A döntés egyébként már valószínűleg jóval ezelőtt megszületett, és az említett játékok elérhetőek lesznek a Sony konzoljain is, csak idő kérdése.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár