Váratlant húzott az ENCE, lengyeleket irányíthat gla1ve

Váratlant húzott az ENCE, lengyeleket irányíthat gla1ve

Senki, de tényleg senki sem látta jönni azt, hogy gla1ve mellett ma reggel már négy lengyel játékos fog üldögélni.

A hétvége kétségkívül a Falconsról szólt, hiszen nagy nehezen összeraktak egy ötöst, ami akár a világ legjobb csapataival is felveheti a versenyt a jövőben. Igaz, hogy ehhez ki kellett belezzék az ENCE-t, de hát ez már nem az ő bajuk. A finn orgnak nagyon gyorsan kellett lépnie ezután, hiszen hamarosan eldől, hogy kik indulhatnak az RMR-eken meghívás alapján. Nos, tegnap este léptek is egy nagyot az ENCE-nél. Így megállapíthatjuk, hogy a Falconsnak közvetetten sikerült visszatennie a lengyel Counter-Strike-ot a térképre.

Az ENCE új felállásának bejelentése abszolút váratlanul ért mindenkit. Senki, de tényleg senki sem látta jönni azt, hogy gla1ve mellett ma reggel már négy lengyel játékos fog üldögélni. A távozó SunPayus, Maden és NertZ helyeit ugyanis a 9INE nevű lengyel ötös három játékosa veszi át, azaz Kylar, Goofy és hades. Utóbbi játékos tavalyelőtt már játszott az ENCE színeiben, pont a spanyol AWP-s vette el akkor a helyét a kezdőben – neki már ismerős lesz az org. Ami a többieket illeti, ők most először játszhatnak olyan szervezet égisze alatt, amely a tier 1-hez tartozik és például partnere az ESL-nek, ezért rendszeres meghívásokat kap az élvonalbeli versenyekre.

Ezeket olvastad már?

A gla1ve-et leszámítva teljes egészében lengyel csapatról nehéz kitalálni, hogy mire lesznek képesek. A dán irányító visszatérését mindenki örömmel fogadta szakértői körökben, hiszen Snappitól pár héttel ezelőtt egy erős, de sok munkát igénylő ötöst örökölt. Annak a felállásnak azonban vége, gla1ve-nek pedig hirtelen négy lengyellel kell játszania majd egy lengyel edző társaságában, szóval a szerveren kívül elég gyorsan kiszorulhat a csapatból, ha nem vigyáz. Ezért ha rosszul teljesítenek, akkor még az is benne van a pakliban, hogy ő húzhatja majd a rövidebbet, mert a többi játékos lehet inkább egy lengyelt akarna ötödiknek.

Ezen felül az sem segít, hogy a 9INE a tavaszi Major-kvalifikáción kívül csak online tudott teljesíteni idén. LAN-on egyszerűen nem tudták felvenni a versenyt a világ legjobbjaival, sokszor teljesen más volt még a játékosaik stílusa is az eltérő környezetekben. Az új játékosok mellett szóló legjobb érv tehát egyedül az, hogy az ENCE-nek így nem kell selejteznie az RMR-ekre, mert a játékosok átörökítették a 9INE helyét a finn orghoz. De már most látni, hogy pár hónap múlva vagy gla1ve, vagy Kylar és Goofy távozni fognak innen. Szóval ez a csapat jelenleg inkább tűnik mindenki idejének a pazarlásának, mintsem egy valódi ötösnek.

Az ENCE új felállása

Paweł „⁠dycha⁠” Dycha
Lukas „⁠gla1ve⁠” Rossander
Olek „⁠hades⁠” Miskiewicz
Kacper „⁠Kylar⁠” Walukiewicz
Krzysztof „⁠Goofy⁠” Górski

Jakub „⁠kuben⁠” Gurczynski (edző)

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!



Gamer szótár