Ilyen táras tankot még nem láttál: ARMT bemutató

Ilyen táras tankot még nem láttál: ARMT bemutató

A dobozszerű tornyával és a horonyba illeszkedő lövegével az ARMT külseje igazán eltér a többi tankétól.

A dobozszerű tornyával és a horonyba illeszkedő lövegével az ARMT külseje igazán eltér a többi tankétól. De van néhány meglepő tulajdonsága is, amelyek felülmúlják az azonos szintű és osztályú járműveket. Kiválóan alkalmazható a szárnyakon vagy támogató szerepkörben, ahol kiváló lövegkitérítésével képes kiszorítani a makacs ellenfeleket a jól védett pozíciókból.

Az ARMT harckocsi kifejlesztése egy olyan automatizált töltőmechanizmus létrehozásán alapult, amely korábban elérhetetlennek tartott tűzgyorsaságot biztosít. Ezt az automata töltő tette lehetővé, amely gyors egymásutánban szállította a lövedékeket egy villanymotor által hajtott, bolygóműves mechanizmus segítségével. Az innovatív toronykialakítás lehetővé tette, hogy a löveg kb. 60 fokos emelkedési és kb. 15 fokos süllyedési szögben tüzeljen. A lövegtöltő legénységi pozíció eltávolítása szintén kecsegtető gondolat volt. A gyártás nagyfokú bonyolultsága és az automata töltő karbantartásának nehézségei mellett a harckocsi magassága és sérülékenysége is figyelemre méltó volt. A 75-76 mm-es lövege elavultnak számított a fejlett szovjet harckocsik ellen. Ugyanakkor a 90 mm-es löveg felszerelésére tett kísérletek jelentős súlynövekedést és a konstrukció teljes átdolgozását eredményezték volna, ami végül nem valósult meg.

Az ARMT a WoT-ban

Az ARMT egy 76 mm-es, háromlövetű automata töltős löveggel van felszerelve, amely 862-es percenkénti sebzésre képes, de sorozatlövéssel öt másodperc alatt kiüríti a tárat, és 345 HP-t képes lefaragni a közepes és közeli távolságban lévő ellenfelekből. Amiben az ARMT igazán remekel, az a „hull-down” harc – különösen a dombokon – ahol a 15 fokos lövegsüllyedését igazán ki tudja használni. Az ellenség egy magaslati pozícióból lő rád? Nem probléma! Használd ki az ARMT 60 fokos lövegemelkedését, és lődd ki őket. (Hogy a dolgokat más megvilágításba helyezzük, a 60 fok több, mint amivel a legtöbb önjáró löveg rendelkezik!)

Kövess Minket!



Gamer szótár


World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.