Tankvadászból közepes tank: IT-3 bemutató

Tankvadászból közepes tank: IT-3 bemutató

Történelmileg az IT-3 -at önjáró páncélvadásznak tervezték, amelyet egy erős, rövid csövű, 76 mm-es löveggel szereltek fel. A World of Tanksben egy gyors, harcias és kitartó jármű, amely kiválóan alkalmas az oldalba támadásra.

Az IT-3 közepestank-projekt a PT-1 tank munkálatainak több projektre való felosztása eredményeként jött létre. Az IT-3 „romboló harckocsiról” először 1933 márciusában tettek említést. Kezdetben a jármű harci tömege 16 tonna körül volt, amit később a páncélzat javítása miatt megnöveltek. Az IT-3, mint néhány más korabeli jármű, hibrid félhernyótalpas meghajtással rendelkezett. A préselt torony egy másik érdekes műszaki döntés volt. A projektet azonban hamar leállították más fejlesztések javára.

Az IT-3 oda tud csapni, ha kell. A jármű egy rövid 76 mm-es löveggel van felszerelve, amely 110/110/164 HP sebzés mellett, akár 1320-as percenkénti sebzésre képes. A 0,45 m-es szórással a legjobb, ha közepes és közeli távolságban lévő ellenfeleket támadod meg vele. A 68/100/38 mm-es páncélátütés némi hátrányt jelent, ezért körültekintően kell megtámadni a nehéz tankokat – különösen a nagyobb szintűeket.

JAVASOLT ÖSSZEÁLLÍTÁS Fokozott szellőzés Turbótöltő Távcső
ALTERNATÍV ÖSSZEÁLLÍTÁS Fokozott szellőzés Turbótöltő Fejlesztett edzés

A túléléshez a jármű mozgékonyságára kell támaszkodni, mivel az IT-3 30/15/15 mm-es járműpáncélzata és 20/15/15 mm-es toronypáncélzata nem igazán erős. Ez nem jelenti azt, hogy a járműről nem pattanhat le időnként egy-egy lövés. Csak ne támaszkodj rá túlzottan – különösen a tüzérségi lövedékek lehetnek pusztító hatásúak.

Kövess Minket!



Gamer szótár


World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.