A Wargaming új tankos játéka: Project CW bemutató

A Wargaming új tankos játéka: Project CW bemutató

Ez nem a World of Tanks 2.0, hanem valami egészen más.

Lehetőségem volt kipróbálni a Wargaming új tankos játékát, viszont mindenkit megnyugtatnék, ez nem a World of Tanks 2.0, hanem valami teljesen más. A Project Cold Warból hiányoznak olyan elemek, amik a WoT-ot azzá teszik, ami, World of Tanksé. Például teljesen ki van hagyva a fejlesztési fa, hiányoznak a tankvadászok és a tüzérek, így a játék kizárólag tankokról szól.

Azonban ezek kitalált és felturbózott tankok, amik agentekhez, azaz ügynökökhöz vannak kötve. Az ügynökök pedig tankokhoz, így pedig bezárul a kör. Ezen a ponton a Project Cold War átmegy egyfajta különös Overwatchba vagy épp Valorantba, hiszen minden harckocsi különleges képességekkel rendelkezik. A Raketa például katyusha össztüzet zúdít ellenfelére, míg a Jäger az álcázás mestere, ami sűrű füstfelhőkben bújik, ellenfeleit pedig különféle csalikkal tereli tévútra.

Innen pedig eljutunk oda, hogy ennek a játéknak semmi köze nincs az Armored Warfare-hez, ami gyakorlatilag valóban egy másolata a WoT-nak modern tankokkal, ahogy a Warthunderhöz sincs semmi köze, hiszen a realitás minden elemét mellőzi ez a játék.
A World of Tanks játékosok közül pedig maximum azok fogják élvezni, akiknek bejött a Roham mód is.

Na de akkor tulajdonképpen mi is a Project Cold War? A válasz az, hogy ez egy Wargaming által fejlesztett Call of Duty Modern Tankokkal. A játékmódok közül jelenleg kettőt ismertünk meg.
Adott egy bázisfoglalós 10v10, ahol korlátlanul újra lehet éledni, a cél pedig a különféle pontok elfoglalása és megtartása. Továbbá adott egy 5v5, ahol az egyik csapatnak egy bombát kell telepítenie A vagy B pontok egyikére, a másik csapat feladata pedig megakadályozni ezt. Ismerős valahonnan? Igen, ez gyakorlatilag egy CS:GO mód tankokkal.

Továbbá a játékban implementált képességek is a Call of Duty-ban megismertekhez hasonlít, így például a Chopper egyik képessége, hogy átveheti az irányítást egy repülőgép felett, majd a magasból lőheti a célpontokat, ezen a ponton pedig a játékos már teljes mértékben a CoD-ban érezheti magát.
A World of Tanks-hez képest olyan fejlesztések eszközölt a Wargaming, ami a látványt a WoT többszörösére emeli. Elég csak arra gondolni, hogy szinte minden fejlesztés hatással van a tank megjelenésére, valamint a díszítőelemek itt alapból 3D elemek. A játék grafikája szemkápráztató, azonban az Alpha fázis miatt csak miniumum és maximum beállítások közül választhatunk, utóbbi pedig komoly gépigényt támaszt felénk.

A Project Cold War egy teljes mértékben árkád lövölde, ami arra tökéletes, hogy egy délutánra kikapcsolja az agyadat, miközben olyan élményt nyújt, amit egyik másik se a piacon, illetve most már teljesen egyértelmű, hogy a Wargaming ezzel a játékkal nem a WoT-osokat célozta meg (ismétlem, ha tetszett a Roham játékmód, akkor te a kivételek között lehetsz), hanem a Call of Duty, Battlefield és Counter Stike közösséget, akik a jól ismert módokban tankokkal is kipróbálnák magukat.

Nektek hogy tetszett a Project Cold War?

Kövess Minket!



Gamer szótár


World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.