LoL: Újra belenyúlna a ranked rendszerbe a Riot Games

LoL: Újra belenyúlna a ranked rendszerbe a Riot Games

Engedik, tiltják, megint engedhetik?

A League of Legendshez két módon lehet hozzáállni. Első esetben a csak és kizárólag önmagára számíthat az ember, vagyis egyedül veti bele magát a rangsorolt mérkőzésekbe. A második út során azonban már fogják egymás kezét az idézők, ugyanis duóban, trióban, sőt teljes csapattal is csatlakozni lehet a ranked queue-hoz. Ez alól egyetlen kivétel van: Mastertől felfelé betiltotta a Riot Games a páros meccskeresést, a magasabb ELO-sok csak szólóban farmolhatják vagy épp bukhatják el az LP-t. Azonban vannak jelek, hogy ennek a korszaknak hamarosan vége lehet.

Ezeket olvastad már?

Ranked változtatások a LoL-ban

A legnagyobb közösségi fórumon előkerült többször az elmúlt néhány hétben a korlátozások feloldásának gondolata. Az idézők közül többen próbálják a riotereket meggyőzni arról, hogy oldják fel a tiltást, vagyis a teljes létrán lehessen szólóban és duóban játszani. A fejlesztők összességében nem zárkóznak el a gondolattól, azonban először meg kell vizsgálniuk az egyes szervereken a helyzetet. Iksar azt sem vetette el, hogy a régiók között különbségeket határoznak meg, így simán benne van a pakliban, hogy amit lehet Dél-Koreában, azzal EUNE-n nem találkozhatsz.

Mindenképpen a duó mellett szól, hogy a magasabb rangban talán még többet számít a kommunikáció, a stratégia és a csapat koordinált mozgatása, mivel mechanikailag már-már a tökéletest súrolják az egyes játékosok. A jelenlegi rendszer 2021 óta áll fenn, lehet tényleg most van itt az ideje frissíteni rajta valamit.

Kövess Minket!



Gamer szótár