Szereted a LoL-os spin-off játékokat? Akkor itt egy nagyon-nagyon rossz hír!

Szereted a LoL-os spin-off játékokat? Akkor itt egy nagyon-nagyon rossz hír!

Hiába az egyedi kezdeményezés, hamarosan lehúzza a rolót a Riot Forge.

Mivel a Riot Games fejlesztői kapacitása véges, ezért megalapították a LoL mögötti fejlesztő-kiadó alá tartozó, de attól külön működő Riot Forge intézményét. Ez egy olyan vállalkozás volt, ami a Runeterra világába tartozó egyéb videójátékokat felügyelte, az azokon dolgozó csapatokat felügyelte, valamint segített abban, hogy minél több emberhez eljusson ezeknek a remek alkotásoknak a híre. Az egész Riot Forge-projekt 2021-ben indult útjára, de mindössze három év sem kellett neki, hogy végleg sírkőre véssék fel a nevét.

Ezeket olvastad már?

A Bandle Tale: A League of Legends Story lesz az utolsó

A Ruined Kinggel indult minden, amit az Airship Syndicate készített el. A szerepjátékos elemekből, körökre osztott harcokból építkező Shadow Isles-kaland minden tekintetben remekül sikerült. A nagy népszerűség és jó eladási számok miatt nem volt meglepő, hogy addig ütötték a vasat, amíg meleg volt. A League of Legendsbe bekerültek a Ruined Kingből ismerős skinek, valamint megjelent egy könyv is, ami Viego történetét meséli el.

A Letaszított Király után érkezett a Hextech Mayhem (Netflix-előfizetéssel ingyenesen játszható), a The Mageseeker, a CONVERGENCE, a Song of Nunu és hamarosan megjelenik a Bandle Tale, ami az utolsó lesz a sorban. A Lazy Bear Games (Graveyard Keeper) programozói már az utolsó simításokat végzik a szerepjátékos farmszimulátoron, ami a yordle-ök mágikus világát tárja a gamerek elé.

Mindenképpen egy üde színfoltját veszíti el az iparág, mivel kevés, a Riot Forge-hoz hasonló kezdeményezéssel találkozni a mindennapokban. Sajnos nem úgy tűnik, hogy megmásítaná véleményét a Forge-dzsal kapcsolatban a Riot Games, így el kell könyvelni, hogy sosem készül el a várva várt folytatás a Ruined Kinghez.

Kövess Minket!



Gamer szótár