LoL: Megbüntették a csalókat, akik bluerzor ligájában játszanak

LoL: Megbüntették a csalókat, akik bluerzor ligájában játszanak

Beigazolódott a gyanú, tényleg matchfixing lehet a levegőben.

A bűnösök bűnhődjenek, ez is lehetne a mottója annak, ami történt az Ultraligában néhány óra leforgása alatt. Miután élő adásban, bárki számára hozzáférhető csatornákon mutatta be kylin és Odin, hogy szándékosan nem szeretnének nyerni, nem is maradhatott el a szankció. Az Iron Wolves két kínai játékosát azonnali hatállyal eltiltották két meccs erejéig, így a tegnapi, valamint január 30-ig összecsapását elveszítette az együttes. Az Ultraliga közleményéből kiderült, hogy pontosan miért szabták ki ezt az igencsak súlyos büntetést.

Ezeket olvastad már?

Matchfixing, win-trade? Ennyire azért nem egyszerű

Az ERL-régió egyik kiemelt bajnokságára vonatkozó szabálykönyv 17.1.1-es pontja kimondja, hogy a csapatoknak a lehető legjobb teljesítményt kell nyújtaniuk minden mérkőzésen a fair play szellemében. Ezt szegte meg a jungle-mid duó, akik Lee Sin és Jayce irányításával nem egyszerűen rosszul játszottak, hanem szándékosan szabotálták a társaikat minden egyes harcban. Egyelőre a lengyel topliga két meccsre tiltotta el a két bűnöst, de további vizsgálatok zajlanak a háttérben, amelybe bevonták a sportfogadások világában megkerülhetetlennek számító Sportsradart is. Ha bebizonyosodik, hogy az oddsok manipulása volt a valódi célja a két importnak, akkor évekre, sőt akár örökre eltilthatják őket a kompetitív League of Legendstől.

Bluerzorék 2024. február 6-án találkoznak az Iron Wolves csapatával, egyelőre még kérdéses, hogy milyen összeállításban láthatjátok majd a Z10 ellenfelét. A WOLF a kínai páros szabotázsakciója ellenére megnyerte a tegnapelőtti mérkőzését, így a defloss miatt is csak 2-2-es mérleggel, a középmezőnyben helyezkedik el. A legjobb magyar jungler mindeközben újabb győzelmet könyvelhetett el, ugyanis a Team ESCA Gaming ellen nem remegtek meg a Z10-es kezek.

Kövess Minket!



Gamer szótár