Tippek a magas győzelmi arány eléréséhez

Tippek a magas győzelmi arány eléréséhez

Gyakorlati tippek, hogy a lehető legtöbbet tudd hozzátenni a csatához és a végén a győzelem felirat villanjon fel a képernyődön.

A World of Tanks random csatáiban az egyik fő kérdés, hogy miképp érheted el a legnagyobb győzelmi arányt. Ebben a cikkben arra szeretnék gyakorlati tippeket adni, hogy ilyen téren mégis milyen lehetőségeid vannak.

Kommunikálj

Mielőtt a csata elkezdődne, már megbeszélheted a csapattársaiddal az alaptaktikát. Ez csak abban az esetben hasznos, ha releváns meglátásod van a csatát illetően, máskülönben okosabb csendben maradni. Ezentúl bármit leírhatsz a chatre, ami a győzelmet segíti elő, mint például, hogy lőtt-e a tüzér, hány lövés van a táras tankban, vagy mennyi HP-n vannak az ellenséges tankok. Ez egy kis extra erőbefektetés, ami hosszútávon megtérülhet. Te döntesz, hogy élsz-e a lehetőséggel. Én azt tanácsolom, hogy ne hagyd ki ezt a ziccert.

Használj látótávolságot növelő felszereléseket

Ide tartozik az optika, a periszkóp és a különféle harci utasítások, amik ezen felszerelések értékét dobják meg, valamint a legénységi képességek is. A látótávolságot gyakorlatilag bármeddig felviheted, mert nincs valódi limitje, és nem túl meglepő módon nem kis fegyvertény, ha te deríted fel először az ellenfeleket, főleg, ha a csapattársaid tudják sebezni azokat. Bár ez tudat alatt történik, de mivel közreműködtök, ezért teljes joggal nevezhető csapatjátéknak.

Lődd le az ellenfél lánctalpát

Ne értsetek félre: ha van lehetőség sebezni, akkor sebezzetek, de van egy nagyon lényeges eleme annak, hogy ezt a lehetőséget kiemeltem. Olyan esetekre gondoltam, amikor az ellenfél potenciálisan több HP-t veszíthet olyankor, amikor leláncolod. Például sikerült egy áttörés, és az ellenséges közepes tank ezt észlelve megpróbál kereket oldani, de te ahelyett, hogy belesebeznél pár százat, inkább lelövöd a lánctalpát, hogy a melletted érkező csapattársad beérjen melléd és kilőhesse. Talán mondanom sem kell, de ez is a csapatjáték egy fajtája.

Vadássz a kis halakra

Általánosságban egy csata úgy épül fel, hogy vannak a lista alján, közepén és tetején elhelyezkedő virtuális acélteknők, így a példa is egy ilyen szituációt szeretne alapul venni. Tehát tegyük fel, hogy te a lista tetején helyezkedsz el, és talán elsőre azt gondolnád, hogy az a feladatod, hogy szétkapd az ellenfél top tankjait - valljuk be, helyesen -, de nem mindegy, hogy kezdesz neki. Általában jó megoldás lehet először a kis tankokkal kezdeni, hogy végül túlerővel a megmaradt top tank fölé kerekedjetek.

Vedd be a kulcsfontosságú pontokat

Egyértelmű, de mégis említést kell tenni erről. Mindenkit szeretnék az aktív játékra buzdítani, hiszen egy helyben álldogálással ritkán lehet csatákat nyerni. Nem arról van szó, hogy mindenáron elsőnek kell befutni a harcba, de törekedni kell a lehető legkedvezőbb pozíciók megszerzésére.

Figyeld a csapatmozgást

Ennél a pontnál azon túl, hogy szeretném folytatni az előző bekezdés gondolatmenetét, egyúttal szeretnék visszakanyarodni az első tanácsra; -azaz a kommunikációra. Előfordulhat hogy a csapatod nem hallgat rád, sőt az is, hogy hiába igyekszel egy kulcsfontosságú pontot elérni, mert a csapatod túl passzív vagy aktív, -csak épp a pálya egy másik szegletében. Ilyenkor alkalmazkodni kell, hiszen kilőtt tank nem nyer csatát.

Foglalj és védj okosan

Az utolsó gyakorlati tippem a magas győzelmi arány kimaxolásában nem más, mint az, hogy ítéld meg helyesen, hogy mikor kell foglalni és védekezni. Nagyon sokan úgy gondolják, hogy foglalni csak olyankor kell, amikor gyorsan véget kell vetni a csatának vagy az ellenfél 14>1-re vezet és már nincs más opció. Ennél azért többről van szó.

A foglalást fel lehet használni arra, hogy passzív állásnál kimozdítsd kedvező pozíciójából az ellenfeledet, vagy csak egyszerűen megzavard őket azzal, hogy elkezded a foglalást, míg másik oldalról bele kell kalkulálnod, hogy mennyi idő, míg visszaérsz a bázisotokra visszalőni a foglalást. Itt érdemes észben tartani, hogy elegendő a foglaló tank lánctalpát besárgítani a sikeres akcióhoz.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



Gamer szótár


World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.