Megint pofán vág a Riot Games, elbúcsúzhatunk az egyik megszokott ajándékunktól

Megint pofán vág a Riot Games, elbúcsúzhatunk az egyik megszokott ajándékunktól

Annak ellenére, hogy milyen kemény kritikát kapott a játékosoktól a Riot a korábbi event passek nerfjeiért, most behoztak egy új cserét.

Hirtelen elbocsátások, a Riot Forge megszüntetése, a korábbi event pass nerfek és a játékosoakt megosztó új hős, Smolder alapján nem igazán indul simán a Riotnak az új év. Egyik baklövés után jön a másik, ami csak újra és újra ismétlődik. Így jutottunk el a mai témához, a közelgő event pass újabb nerfjéhez.

Az elmúlt időszakban már kétszer is változtattak az event pass jutalmain. Először a 2023-as Winterblessed, majd a 2024-es Lunar esemény előtt. A változtatás az ingyenes nyereményeket nem érintette, viszont kivette a fizetős pass egyik legértékesebb tárgyát: a grab bageket. A felháborodás hatalmas volt a közösségben, ami teljesen érthető, mert a cserékkel csökkent a pass értéke. Azt hinné az ember, hogy a kemény kritika hatással van a vállalatra, de nem. A Riotra ez nem hat.

A fenti X (Twitter) bejegyzésben fedte fel a SkinSpotlights a március 20-án kezdődő event jutalmait: a gyönyörű Prestige Párbajhős Evelynn megszerzéséhez szükséges csomó zseton, 3 orb, egy kapszula. Minden ugyanolyannak tűnik elsőre, de ha jobban megnézzük egy nyeremény eltűnt. Az ingyenesen megszerezhető mystery emote-ot a Riot egy mystery ward-ra cserélte. Így a teljes passben háromról kettőre csökken a nyeremények száma, míg az ingyenes változatból teljesen eltűnik. 

A döntés - mint mindig - most is nagy port kavart a közösségben. Azonban a fő probléma most nem az értékvesztésből adódik. Az egyik gond, hogy a legtöbb felhasználó jobban preferálja az expresszív emote-okat, mint a kevésbé szembetűnő ward kinézeteket. A másik pedig, hogy sokan úgy érzik a Riot kicsit nagyra nőtt és kevésbé tudja emiatt átérezni a közösség igényeit, kevésbé pendül egy húron a játékosokkal, mint korábban. Többen mesélték, hogy már a grab bagek eltüntetése után elengedték az event passeket, így a mostani arconcsapás a Riottól már nem is érdekli őket.

Ti hogy álltok ezzel? Meg fogjátok venni a Párbajhős event passt vagy ami sok, az sok és szerintetek is visszább kéne lépnie eggyel a Riotnak, gondolkodni kicsit mi a fontos a játékosok számára?

Kövess Minket!



Gamer szótár