Fearless drafttal érkezik az LPL nyári szezonja

Fearless drafttal érkezik az LPL nyári szezonja

Rengeteg újítással fog startolni az LPL nyári szezonja ami ha jól sül el akár az egész League of Legends esportot a feje tetejére állíthatja.

Úgy néz ki 2024 nyarára a kínai elsőszámú liga teljesen átdolgozta a meglévő rendszerét, új csoportkör, új egyenes kieséses szakasz és egy az első számú bajnokságokban eddig teljesen ismeretlen hősválasztási formátum vár az LPL-t követőkre.

Frissítő csoportkör

A kínai első osztály eddig is merőben eltért európai vagy koreai társától, például a nálunk használt 10 csapatos rendszer helyett ott 17 csapattal indul egy bajnokság. Ez fogja valószínűleg az egyik legnagyobb fejtörést okozni az új formátumban, ugyanis a tervek szerint a 17 egyesület 4 csoportra bontva fogja játszani a bajnokság első szakaszát. Könnyen kiszámolható, hogy ennyi csapatot nem fogunk tudni egyenlően elosztani, szóval ha valamilyen oknál fogva senki sem érkezik (khm TSM) vagy senki sem távozik a kínai ligából 4-4-4-5 csapatból álló csoportokra számíthatunk. Nem ez az egyetlen csoportkört érintő újítás, bár az oda-vissza játszott Bo3-as mérkőzések maradnak, az eddig ismert hősválasztást a fearless draft váltja fel. 2022 nyarán már olvashattatok erről a rendszerről amikor a kínai másodosztályban vezették be ezt a formátumot. (Azóta egyébként már az észak-amerikai másodosztály is ezt a hősválasztást alkalmazza a meccsein), Csak hogy gyorsan összefoglaljuk miről is van szó:

Egy Bo3 vagy Bo5 során a csapat csak olyan hősöket választhat amivel az adott összecsapáson még nem nyert. Például ha a BLG midese knight az első meccsen Azirral nyer, azt már sem a második sem a harmadik meccsen nem választhatja, ezzel potenciálisan megspórolva az ellenfelének egy tiltás.

Ezeket olvastad már?

Előfordulhat, hogy sok izgalmas vagy éppen vicces pillanatot fogunk látni amikor a csapatok vagy a kommentátorok próbálják kitalálni, hogy melyik csapat mit pickelhet még. Reméljük, hogy ez a változtatás még izgalmasabbá fogja tenni az egyébként sem unalmas meccseiről híres LPL mérkőzéseit.

Mire ez a sok újítás?

Rosszul őrzött titok, hogy a Riot egy tavaszi nemzetközi verseny bevezetését tervezi 2025-től, ami természetesen a kínai ligát is érinteni fogja. A feltételezések szerint az LPL is be fogja vezetni az LEC-ből ismert három szakaszra bontott bajnokságot és az idei nyári szezonnal tesztelné a 2025-re szánt rendszerét. Az is biztos, hogy az LPL másodosztályának számító LDL-ben nagy sikernek örvend a fearless draft, és a kínai nézők szívesen látnák azt a király kategóriájukban is.

Nektek hogy tetszenek az LPL újításai? Szívesen látnátok valami hasonlót az európai bajnokságokban is?

Kövess Minket!



Gamer szótár


League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.