VÉGRE: Egy új korszak kezdődött a kompetitív League of Legends világában!

VÉGRE: Egy új korszak kezdődött a kompetitív League of Legends világában!

Még több izgalmat csempésztek a Bo3-as szériákba.

Fearless Call. Jól jegyezzétek meg ezt a kifejezést, ugyanis az elmúlt napokban erről szólt a kompetitív League of Legends világában szinte az összes párbeszéd. Az LDL (kínai másodosztály) bevezetett egy új hőskiválasztási és -tiltási rendszert, amely alaposan felforgathatja a csapatok közötti erőviszonyokat. Ha sikerül a Riot Gamesnek tökéletesíteni ezt a módosítást, akkor jó eséllyel az LPL-ben és az LCK-ban, valamint az összes olyan bajnokságban, ahol az alapértelmezett formátum a Bo3, beköszönthet a LoL e-sport új korszaka.

Tulajdonképpen mit takar ez a "Fearless Call" kifejezés?

Az új draftolási rendszer lényege, hogy a csapatok nem választhatják ki azokat a hősöket, amelyekkel már játszottak az adott szérián belül. Az alábbi példán keresztül gyorsan átláthatjátok, hogy miért őrülnek meg emiatt most a szakértők és a rajongók.

  • 1. mérkőzésen az első csapat kiválasztotta az Ornn-Wukong-Ahri-Kalista-Nautilus ötöst, a második ötös válaszolt erre egy Gnar-Karthus-Yone-Ezreal-Bard összeállítással
  • A 2. mérkőzésen az első csapat már nem játszhatja az 1. meccsen pickelt karaktereit, ellenben semmi sem akadályozza meg őket abban, hogy Gnart, Karthust, Yonét, Ezrealt vagy Bardot hozzanak. A második csapat szintén dönthet úgy, hogy az első csapatnál felbukkant hősökből pickel néhányat, csak azok kerülnek kispadra, amelyekkel ők játszottak

Az 5-5 kitiltott hős tekintetében semmilyen korlátozás nincs, nyugodtan lehet olyan karaktert tiltólistára tenni, amit valamelyik csapat már korábban bannolt, esetleg játszott vele.

A korlátozások miatt jóval izgalmasabbak az LDL-draftjai, a casterek és elemzők csak kapkodják a fejüket, hogy mit és miért lehet vagy épp nem lehet választani. Az edzőknek új stratégiákat kell kitalálni, mivel nem lehet abban bízni, hogy majd az ellenfél sokadik alkalommal is átengedi majd azt a karaktert, ami számukra a véget jelenti. Mindemellett a játékosoknak be kell gyakorolni minél több hőst, mivel az ellenfél csapatán kívül már az alapértelmezett tiltások is képesek megfúrni a hősbázist.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked melyik a kedvenc "párharc-formátumod"?

League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.