Hibát hibára halmoz a Cities: Skylines 2, még az első DLC-jét is elbaltázták

Hibát hibára halmoz a Cities: Skylines 2, még az első DLC-jét is elbaltázták

Bocsánatot kért a Colossal Order és kárpótlást ígért mindenkinek, aki megvette a Cities: Skylines 2 első DLC-jét.

Legutóbb februárban foglalkoztunk a Cities: Skylines 2-vel, a Paradox Interactive hatalmas sikert arató városépítős játékának folytatásával. Igaz, nem azért, mert azóta nem történt semmi vele vagy hirtelen megjavult volna. A megjelenés óta a kanyarban sincs a második rész az elsőhöz képest, és hiába figyelmeztetett erre maga a Colossal Order is a kiadás előtt, azóta sem tudták rendbetenni. Sőt, mindennek a tetejébe márciusban még kiadtak egy olyan DLC-t is, ami után csoda, hogy még valaki hisz a stúdióban.

A játék első extra tartalma a Beach Properties volt, ami – hogyan is mondjuk ezt szépen – irtózatosan béna volt. Persze ez nem akadályozta meg a fejlesztőket és a kiadót abban, hogy egy cent híján 10 eurót kérjenek érte azoktól, akik nem vették meg korábban az Ultimate Editiont vagy a Waterfronts passt. A mindössze tíz észak-amerikai és tíz európai lakóépületet, hat jellegzetes építményt és négy új fát tartalmazó DLC nevetséges ajánlat volt még Paradox sztenderdekkel is. Ezért sem csoda, hogy a Steamen halálra kritizálták a vásárlók.

Legalább bocsánatot kért a Colossal Order a kolosszális bakiért:

„Türelmet és támogatást kértünk tőletek, és megadtátok. Cserében mi meg cserben hagytunk benneteket. Azt hittük, hogy a játék hiányosságaiért kárpótolni tudunk benneteket egy nem túl reális időkereten belül, ezért elsiettük a DLC kiadását, pedig nem kellett volna jelen formájában megjelennie. Mindezt igazán sajnáljuk.”

A nyilatkozat részeként elmondták, hogy a Beach Properties ingyenessé válik mindenkinek, aki legalább a Cities: Skylines 2 alapváltozatát birtokolja. Aki pedig korábban külön megvásárolta és csalódott, most legalább annak örülhet, hogy visszatérítik az árát. Az Ultimate Edition tulajdonosai pedig egy tartalomgyártókkal fémjelzett 39,99 eurós csomagot kaphatnak majd meg ingyen.

A Colossal Order továbbá azt ígéri, hogy a következő hónapokban a játék rendbehozatala, az ingyenes frissítések kerülnek a fókuszba. Minden más – így például a most már csak 2025-re ígért fizetős Bridges and Ports kiegészítő – csak ezt követően kap figyelmet a fejlesztőktől. Ami pedig a konzolos kiadásokat ígéri, azok továbbra is határozatlan ideig halasztva vannak, bár a munka továbbra is folyik rajtuk, a csapat szerint meggyőző eredményekkel.

Kövess Minket!



Gamer szótár