ESL Pro League: Éppen csak nem karikázták be nekünk, hogy ki juthat tovább az A-csoportból

ESL Pro League: Éppen csak nem karikázták be nekünk, hogy ki juthat tovább az A-csoportból

Leskisson segítségével szakértjük meg, hogy mire is lehet számítani az ESL Pro League 19. szezonjának A-csoportjában.

Kedden indul az ESL Pro League 19. szezonja, ahol immáron 32 csapat versenyezhet az örök dicsőségért. Köztük pedig néhány magyar játékosnak, például a MOUZ színeiben játszó torzsinak, és a PERA mezben újabb tier 1-es LAN-ra érkező Aaronnak szurkolhatunk majd. Ők viszont csak később, a C- és a D-csoporttal utaznak a most már hagyományosnak tekinthető máltai stúdióba. Szóval mielőtt velük foglalkoznánk, rágjuk át magunkat a többi csoporton is. Ma az A-val kezdjük a sort, ez pedig, ahogyan a címben is írtuk, igen egyértelmű papíron.

Az április 23-28. közötti A-csoportban a FaZe, az Imperial, az Astralis, az Eternal Fire, a Virtus.pro, a fnatic, a 3DMAX és a SAW versenyeznek. A formátum, mint a tavalyi EPL-ek során, ezúttal is „triple elimination”, vagy ha úgy jobban tetszik, a vigaszágnak is van vigaszága, amelyet utolsó esély, legalsó ág néven szoktak emlegetni. Ez azt jelenti, hogy azon túl, hogy végig Bo3 a torna, még három élettel is indulnak a csapatok, ami igen nagy biztonságot ad az esélyeseknek a továbbjutásra. Ezért is tűnik annyira egyértelműnek a többi csoporthoz képest az A jelű.

Az A-csoport nyitómeccsei

04.23., kedd 13:30-tól
Virtus.pro vs fnatic
3DMAX vs SAW
16:30-tól
Astralis vs Eternal Fire
19:30-tól
FaZe vs Imperial

Ezeket olvastad már?

Az EPL csoportokról szóló cikkeink előtt megkérdeztük az Esport1TV kommentátorait – akik a következő három hétben veletek tartanak majd Máltába virtuálisan –, hogy mit gondolnak, kik lesznek ott a rájátszásban. Az A-csoport kapcsán Leskisson véleményét kértük ki, aki most picit részletesebben is kifejti, hogy kikre kell odafigyelni:

Talán az A-csoport titulálható be olyan csoportnak, melyre ha az ember rápillant, akkor kapásból meg tudja mondani, ki lesz a négy továbbjutó ebből a nyolcasból.

A FaZe az IEM Chengdu győzelmük után ismét fénykorát éli, úgy gondolom az Imperial sem lehet túl nagy falat a számukra. A brazilok legyőzése után pedig már nehezebb fába vághatják a fejszéjüket ropzék, ugyanis a felső ági elődöntőben jöhet az az Astralis, akik Kínában a csoportkörben nagyon elfenekelték Karriganéket, igaz a rájátszásban a FaZe azonnal vissza is vágott. De nem szabad készpénznek venni az Astralis győzelmét. Bár Kínában jól teljesítettek device irányítása alatt, a dánok első ellenfele az az Eternal Fire lesz, akik szintén rendezték a soraikat, és egy olyan csapattá alakultak, akik bármikor tudnak meglepetést okozni egy náluk erősebbnek tartott fél ellen.

Ne menjünk el amellett sem, hogy ezen csoport erőviszonyai még erősebbek lehettek volna, ha a Cloud9 electroNic kiválásának köszönhetően nem mondja vissza szereplését a mostani szezontól. És bár a Cloud9 nem lesz itt, a kiváló játékos az új csapatával (Virtus.pro) ottlesz Máltán, és amondó vagyok, hogy a továbbjutásuk sem megkérdőjelezhető.

Meglepetés csapatként meg lehet említeni a Cloud9 helyére beugró portugál SAW ötösét, akik szintén jól muzsikáltak az első CS2 RMR versenyén, továbbjutva a Major Opening Stage szakaszára, és talán ha még a francia 3DMAX is elkap egy jó napot, akkor az a mérkőzés sem lehet piskóta a nyitómeccsek alapján.

Ennek ellenére amondó vagyok, hogy ebből a csoportból a FaZe-Astralis-Virtus.pro továbbjutása nem kérdéses, negyedikként viszont nehéz dönteni az Eternal Fire-SAW duójából, de ha nagyon választani kéne, inkább a törökök felé hajlanék.

Mi magunk sem mondhattuk volna szebben ezt. A FaZe, az Astralis és a Virtus.pro esetében egy ilyen csoportból elfogadhatatlan, ha nem jutnak tovább. Negyedik erő gyanánt pedig nem nézhetünk máshová, mint Törökország felé. Hiszen a 3DMAX vagy a jelenlegi fnatic elmaradnak a tier 1-től, nincs is igazán tapasztalatuk még ilyen szinten. Az Imperialnak ugyan voltak jó pillanatai a Majorön, de nehéz elhinni, hogy VINI képes lesz ismét annyira rendezett játékot kihozni a felállásából, mint Koppenhágában tette. A SAW áll talán a legközelebb ahhoz, hogy meglepetést okozzon. Ha viszont a legalsó ágról kell ezt összehozniuk, nem biztos, hogy lesz bennük hozzá elég szufla.

Ha kíváncsi vagy rá, hogy igaza lesz-e leskissonnak, akkor tarts az Esport1TV stábjával az ESL Pro League ideje alatt! Ehhez nincs más teendőd, mint felkeresni az esport1tv Twitch csatornáját április 23. és május 12. között. Jó szórakozást!

Kövess Minket!



Gamer szótár