Hivatalos: torzsi után sl3nd is top CS2-csapatba igazolt

Hivatalos: torzsi után sl3nd is top CS2-csapatba igazolt

A GamerLegion április elején még nem végleges átigazolásról, próbaidőről beszélt a magyar AWP-s, sl3nd kapcsán, de ami késik, nem múlik.

Április elején jelentette be a brit Endpoint szervezete, hogy Hevesi „sl3nd” Henrich távozik a felállásukból, hogy máshol folytassa a karrierjét. A jelek már ekkor is abba az irányba mutattak, hogy a magyar AWP-s következő állomása a GamerLegion lehet, de most végre hivatalos megerősítést nyert a hír. A szervezet már a PGL koppenhágai Majore előtt is nagy újjáépítést tervezett. Persze akkor még egyáltalán nem számítottunk rá, hogy a legendás snax mellett egy magyar fog helyet kapni. Erre most acoR pozícióját a feltörekvő sl3nd örökölhette meg, ezzel növelve a hazánkat képviselő top játékosok számát a nemzetközi Counter-Strike mezőnyében.

A GamerLegion április elején még nem végleges átigazolásról, próbaidőről beszélt a magyar AWP-s kapcsán. De már akkor is furcsáltuk, hogy kivásárolták őt az Endpointból, erre a kommunikációjukban így kezelik a helyzetét, hiszen acoR visszatérése nem tűnt valószínűnek. Mindenesetre is, most megtörtént a hivatalos bejelentés, szóval sl3ndnek már nincs félnivalója a jövőjét illetően. Ellenben a dán játékossal, akit leváltott, mert így már két éven belül másodjára bukta el a helyét egy magyar tehetség érkezésével egy időben egy top csapatban acoR. 2022-ben torzsi volt az, aki a MOUZban leváltotta és technikailag a GamerLegion felé terelte őt.

Ezeket olvastad már?

Sl3nd már játszott néhány online versenyt snax keze alatt. Bár ezek mindegyike selejtező volt, és egyik végén sem volt oka örülni a GamerLegionnek, a magyar játékos legalább hasonlóan muzsikált a top 30-as ellenfelek ellen, mint korábbi csapatában tette az elmúlt hónapokban. Különösen kimagasló volt a játéka a BIG ellen, akik a Thunderpick World Championship európai zárt kvaliján csak dupla hosszabbításban tudták legyűrni sl3ndéket. A magyar AWP-s 34-16-ban végzett a Vertigón zajló Bo1-ben, ami 1,56-os HLTV ratinget ért. Ha nincs a túloldalon JDC, valószínűleg még ennél kevesebb is elég lett volna a győzelemhez tőle. De torzsi egykori csapattársa akkorát ment impact terén, hogy így a sl3nd–aNdu páros egyéni játéka nem volt elég a selejtezős remény életbentartásához.

A GamerLegion ötödik játékosa egyelőre nem végleges igazolás, bár az akadémiából előléptetett aNdu hamarosan megszilárdíthatja pozícióját. Ugyanis majdnem két hete volt a csapatnak a gyakorlásra, szóval remélhetőleg ez az ESL Pro League-ben is meglátszik ez majd rajtuk. Egy kis lámpaláz nem lenne meglepő az ENCE elleni debütön, hiszen sl3ndnek ez lesz az első ilyen kaliberű LAN-ja. De utána nem kizárható, hogy akár a rájátszásig meneteljen a csapat.

A GamerLegion kerete

Isak „⁠isak⁠” Fahlén
Sebastian „⁠volt⁠” Maloș
Janusz „⁠Snax⁠” Pogorzelski
Henrich „⁠sl3nd⁠” Hevesi
Andreas „⁠aNdu⁠” Maasing (próbaidős előléptetés)

Ashley „⁠ash⁠” Battye (edző)

Az ESL Pro League 19. szezonjában mától, azaz keddtől három magyar játékosnak – torzsinak, sl3ndnek és Aaronnak – szurkolhattok a magyar közvetítéseken. Ha érdekel, hogyan szerepel a MOUZ, a PERA és a GamerLegion Máltán, akkor érdemes elolvasni, hogy mit gondolnak a C-csoportról és a D-csoportról a kommentátoraink, majd becsatlakozni az Esport1TV adásaiba a Twitch-en!

Kövess Minket!



Gamer szótár