Újabb lépcsőfok a siker felé? – A GamerLegion csapott le a magyar AWP-sre

Újabb lépcsőfok a siker felé? – A GamerLegion csapott le a magyar AWP-sre

A GamerLegion már a Major előtt is az újjáépítésen gondolkozott. De nem számítottunk rá, hogy egy magyar játékossal fogják megoldani a problémáikat.

Hétfőn jelentette be a brit Endpoint szervezete, hogy Hevesi „sl3nd” Henrich távozik a felállásukból, hogy máshol folytassa a karrierjét. A jelek már ekkor is abba az irányba mutattak, hogy a magyar AWP-s következő állomása a GamerLegion lehet, ami már a PGL Majore előtt is újjáépítést tervezett. Délutánra pedig bebizonyosodott, hogy tényleg ebben a szervezetben folytatja a játékot sl3nd, méghozzá acoR helyén. 

A GamerLegion kommunikációja alapján a lépés nem végleges. Meglepődnénk, ha az alternatíva az lenne, hogy acoR tér vissza, ha sl3nd nem válik be. Valamint az is fura lenne, ha nem adnának a magyar játékosnak kellő időt beilleszkedni, és azért adta volna fel az Endpointot, hogy pár hetet máshol lövöldözhessen, majd két szék közt a pad alá essen. Ha már padok: nem a dán AWP-s az egyetlen, aki most a kispadon kötött ki. Keozt az akadémista aNdu váltja, sl3ndhez hasonlóan egyelőre csak ideiglenesen. Az új felállás a következő napokban, hetekben főképp online eseményeken fog szerepelni, például a Thunderpick World Championship európai zárt selejtezőjén. A legelső meccsüket hétfőn megnyerték ezen a tornán a GUN5 ellen 2-1-re. Legközelebb a PARIVISION–MOUZ NXT győztese ellen fognak a szerverre lépni.

Ezeket olvastad már?

Említettük már, hogy a GamerLegion a Major előtt is az újjáépítésen gondolkozott. Mivel ők kiestek az RMR-eken, tehát nem jutottak ki a Majorre, ez adná magát. Csak az RMR-es vereségük ellenére végül mégis játszhattak Koppenhágában, mert a 9Pandas vízumproblémák miatt nem tudott megjelenni, és hirtelen találnia kellett a szervezőknek egy alternatívát, ami a GL lett. A most ismét félretett Keoz a saját bevallása szerint egy dubaji üdülésből tért vissza Európába játszani, ami miatt már sokan akkor is arról spekuláltak, hogy kitették őt. A hétfői bejelentések pedig biztosan nem a Major-szereplés következményei, hiszen az a lehetőség a legjobb esetben is csak egy ajándék volt, ami a csapat ölébe hullott a 9Pandas szerencsétlensége miatt.

Mindenesetre is, érdekes kis mix lesz a GamerLegion most, hogy sl3nd és aNdu csatlakoznak a kerethez. A magyar AWP-s az Endpointban 1,16-os HLTV-ratinget ért el átlagosan a tier 2-tier 1 mezsgyéjén. De a HeavyGod távozása óta eltelt hónapok alatt még ennél is jobb, 1,30-as átlaga lett, vagyis egyértelműen felfelé ívelő pályán van jelenleg. A legjobb egyéni teljesítménye a Major nyílt selejtezőin volt: a negyedik alkalmon öt pályán 1,53-as ratinget lőtt össze olyan csapatok ellen, mint a 00Nation vagy a Nexus. Most viszont nagyobb feladat vár a magyar AWP-sre, mert Snax fogja irányítani őt, akit a tapasztalata, a régi sikerei miatt bizonyára nehéz lesz lenyűgözni. Főleg, ha a GL kitart mellette például az ESL Pro League-ig, ahol LAN-on, tier 1-es csapatok ellen kell bizonyítania majd.

Borítókép: UKCSGO/GrimyRannarr

Kövess Minket!



Gamer szótár