Tényleg az Xbox és a PlayStation nyakára nőhet a Nintendo Switch 2

Tényleg az Xbox és a PlayStation nyakára nőhet a Nintendo Switch 2

Ha a legújabb pletykáknak csak a fele igaz, már akkor is jelentős előrelépés lehet a Nintendo Switch 2 az elődjéhez képest.

Ha minden nap egy alma jó az orvosokra, akkor minden nap egy Nintendo Switch 2 pletyka vajon mi célt szolgálhat? Biztosan nem a japán konzolgyártó érdekeit, hiszen jól tudjuk, mennyire szeretik megvédeni azt, ami az övék. Maradt tehát a mi kíváncsiságunk válaszként. Lassan ugyanis többet tudunk a masináról, mint a Nintendo, ma pedig újabb adag részlet szivárgott ki róla, így még teljesebbé vált a kép. Mert hiába demózták tavaly nyáron a kölni Gamescomon a sajtóban csak Switch 2 névre hallgató gépet, az még csak a teljesítményt volt hivatott elárulni, nem a valódi konzol volt.

Minden másért viszont iparági forrásokhoz kell nyúlnia a lapoknak, akik szeretnének még egy kicsivel többet tudni róla. Szerencsére több újságíró sem féltette az első szülöttjét a japán cég haragjától, szóval már kiderült, hogy mikor kaphatjuk meg és az is, hogy ki gyárthatja a legfontosabb alkatrészeit. A joy-conok átalakításával kapcsolatban is hallottunk már pár érdekességet a napokban. De hála a Mobapad nevű perifériagyártónak, most még jobban elmélyülhetünk a Switch 2 hardverében.

Először is, a már említett joy-conok. Mint korábban írtuk, ezt állítólag mágnesek fogják rögzíteni, ezért nem lesznek kompatibilisek a régi Switch-en találhatóak az új masinával. Ezt most annyival egészítette ki a Mobapad, hogy a konzol megnövekedett mérete miatt eleve nagyobbak lesznek az új joy-conok, a rögzítés pedig elektromágnesekkel történik majd, ezért nem lehet felhelyezni a régieket az új helyére. Viszont vezeték nélkül kompatibilisek lesznek, tehát emiatt már nem kell aggódni. Egyébként nem ez lesz az egyetlen változás, ugyanis a „ravaszok” ezúttal fémből lehetnek, továbbá felkerült a vezérlőkre egy-egy új gomb is ezek mellé.

Ezeket olvastad már?

Másodszor, a Mobapad szerint a konzol visszafelé kompatibilis lesz a régi Switch-csel, ami azt jelenti, hogy a játékokat akár a fizikai tárolójukkal is belehelyezhetjük majd a konzolba. De ha ez sem lenne elég örömteli hír azzal kapcsolatban, hogy hogyan és mit fogunk játszani, a gyártó még megfejelte ezt azzal is, hogy dokkolva a 4K-s felbontást is támogatja majd a Switch 2. Aki pedig amiatt aggódik, hogy marad a 720p-s kijelző minden másra, úgy tűnik, hiába teszi, mert az immáron 8 colos kijelző 1080p-s lesz.

Bár a fenti értesüléseket érdemes egy csipetnyi sóval fogyasztani, egyáltalán nem tűnik lehetetlennek, hogy ezek némelyike vagy akár mindegyike telitalálat legyen. Persze csak akkor lesz minden biztos, ha a Nintendo végre bejelenti a Switch 2-t – nem tudni, hogy erre mikor kerülhet sor. Az viszont egyre gyanúsabb, hogy az új Switch az Xbox és a PlayStation nyakára nőhet, ha ennyire közel lesz hozzájuk színvonalban.

Kövess Minket!



Gamer szótár