Idő előtt kiderült, hogy hol játszódik a Resident Evil 9

Idő előtt kiderült, hogy hol játszódik a Resident Evil 9

Második alkalommal utazhatunk el Ázsiába, de most egy eldugott helyen kötünk ki, semmint a Resident Evil 6 esetében.

Az már biztos, hogy javában zajlik a következő Resident Evil fejlesztése, azt viszont nem tudni, vajon előbb megkapjuk-e, mint az ötödik rész remake változatát. A legutóbbi szivárogtatásoknak hála úgy tűnik, hogy a kilencedik epizódnak örülhetünk hamarabb, de most újabb információval is előállt az egyik legaktívabb bennfentes.

Ezeket olvastad már?

Dusk Golem ugyanis azt állítja, tudja hol játszódik a következő kaland. Elmondása szerint egy kitalált városba utazhatunk majd el a Resident Evil 9 során, méghozzá egy szigetre, amely a délkelet-ázsiai régióban található. Konkrétan a helyszínt Szingapúr ihlette, ezért valószínűleg nagyban hasonlít majd az ország fővárosára.

Korábban ugye arról is lerántotta a leplet, hogy a franchise következő – az az a kilencedik, ámbár azt még nem tudni számozott epizódot kapunk-e – része a 2018-ban megkezdett fejlesztés után 2025 januárjában debütálhat. A másik fontos dolog, hogy a Dragon's Dogma 2 révén a játékmotor már képes megbirkózni a nyitott világgal, ezért alighanem a következő Resident Evilnél is erre számíthatunk majd, hogy a lineáris történetmesélést felváltja az open world stílus. Nem véletlen, hogy az eddigi címek mindegyikénél nagyobb költségvetéssel dolgozik rajta a Capcom.

Ha pedig ez még nem lenne elég meggyőző, akkor a Resident Evil egyik korábbi szinkronszínésze is elkotyogta véletlenül, hogy egy új játéknak is rég nekilátott már a stúdió. Ami a további konkrétumokat illeti, Dusk Golem kijelentette, hogy nem hajlandó újabb információkat és részleteket megosztani a Resident Evil következő epizódjáról, és hagyja, hogy a Capcom tegye a dolgát, és meglepje az embereket.

Kövess Minket!



Gamer szótár