A Suicide Squad: Kill the Justice League bukása, jól odavágott a Warnernek

A Suicide Squad: Kill the Justice League bukása, jól odavágott a Warnernek

Több százmillió dollárral kevesebb bevételük lett, mint tavaly ilyenkor.

Amennyire várta mindenki az idén január végén érkező Suicide Squad: Kill the Justice League-et, annyira gyorsan tűnt el a süllyesztőbe a játék. A Warner Bros. legújabb dobásában bőven volt potenciál, de végül elcsúszott a projekt egy gondosan odahelyezett banánhéjon, a liveservices-en. Mára szinte már senki nem játszik vele, a Metacriticen leadott kritikusi értékelések alapján pedig jelenleg 60 – 100-ból –, a felhasználók visszajelzése alapján pedig 3,5 ponton áll – 10-ből –, ami ritka rossz teljesítmény. Ezen adatok ismeretében egyértelmű – bár eddig is sejtettük –, hogy a Warner jókorát bukott a játékkal, melyet a legújabb negyedéves pénzügyi jelentés meg is erősít.

Gunnar Wiedenfels – pénzügyi igazgató – arról beszélt a jelentés közzététele után, hogy a tavalyi év ezen időszakához képest sok bevételük kiesett, ami elsősorban a 2023-as Hogwart's Legacy elképesztő sikerének – az volt az év legkelendőbb játéka –, és a most megbukott Suicide Squad: Kill the Justice League-nek köszönhető. A játék 200 millió dollár kiesést okozott a cégnek az előző évi szakaszhoz képest, ezért érthető módon nagy csalódásként hivatkoznak, akik vele dolgoztak.

A játék fejlesztői minimum 4 évadot beígértek a Suicide Squad: KTJL-hez, azonban azt elnézve, hogy csupán pár száz egyidejű játékossal rendelkezik, kérdéses, hogy valóban fognak-e vele foglalkozni, vagy inkább végleg elengedik a kezét, és örökre eltűnik a süllyesztőbe.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár