Első nemzetközi versenyét nyerheti a myRevenge LoL-ban a magyaroknak!

Első nemzetközi versenyét nyerheti a myRevenge LoL-ban a magyaroknak!

Ismerős arcok, ismeretlen meta: senki se tudja megmondani, kinek fog kedvezni.

Egy sűrű hétvége utolsó állomásához érkezett a myRevenge: A PlayIT Lenovo Kupa döntőjében is érdekelt magyar gárda pénteken Lenovo elődöntőt játszott (ahol végül kikapott a WiLD-tól), majd a bronzmeccsen legyőzték a Wonder Stag csapatát, aztán szombaton be a kocsiba és irány Belgrád, ahol vasárnap már az ESL délkelet-európai bajnokságának final fourjában érdekeltek, amellyel megszerezhetik Magyarország első, külföldi LAN sikerét League of Legends-ben.

Kisebb meglepetésre (akkor még egyértelmű uralkodó volt a hazai szcénában a THR), éppen a myRevenge az, akik 100%-osan teljesítették a csoportkört, bár tény, hogy a nagy neveket (GPlay, Greek Regenesis, Nexus) elkerülték. Itt még négy magyar csapat volt versenyben, ami jól mutatja: ebben a régióban komoly tényezőnek számítanak a hazai csapatok. 

Aztán jött a keserű pirula: bár a top8-ba három magyar csapat is bejutott, a WiLD az előző szezon győztesének utódját, a Greek Regenesist kapta, míg a a myRevenge szerencsétlen módon éppen a honfitárs THR-t. A WiLD 2-0-al kiesett, viszont Exwormék 1-0-ról fordítva, végül 2-1-re legyőzték a riválist, ezzel továbbjutottak a legjobb négy közé, ahol ismét meglepetést okoztak, miután az egyébként szintén döntős GPlay-t is elverték, így biztosítva helyüket a belgrádi fináléban.

Persze az ellenfelek se kispályások: a Greek Regenesis és első számú sztárjuk, Wildpanda már negyedik alkalommal játszhat SEC döntőn, míg a GPlay-nek már van egy ezüstérme, ezt szeretnék csillogósabbra váltani. A 4. csapat kiléte eleddig ismeretlen, a Games.Con-on zajlik a szerb házi verseny, amelynek a győztese csatlakozik majd a final four-hoz. Pechückre rögtön a görögökkel játszanak majd a döntőért, és bár a papírforma alapján sima 2-0-ra lehet számítani, mivel semmit nem látott még senki az ellenfélből, lehet, hogy azért megnehezíthetik a Pandáék dolgát.

A nap másik elődöntője, amely délelőtt lesz, a myRevenge vs. GPlay "visszavágó" párharcát reggel 10 órától lehet majd figyelemmel kísérni a Magyar Esport TV jóvoltából, természetesen magyarul!

Élő videó megtekintése innen: esporthuLOL – www.twitch.tv

Ettől függetlenül, a myRevenge simán esélyes lehet akár a végső győzelemre is, ha higgadtan és koncentráltan tudnak játszani. A LAN légkör nem fog nekik gondot okozni, mind rutinos játékosok, a kérdés csak az, mennyire fekszik majd nekik az új meta!

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!