Brutális elődöntők és érthetlenül rövid finálé a SEC-en! - VIDEÓ

Brutális elődöntők és érthetlenül rövid finálé a SEC-en! - VIDEÓ

Az Outlaws-Nexus meccs ellopta a showt, ilyen gyors nagydöntőt még sosem láttunk versenyen.

A Délkelet-Európai Bajnokság négyes döntőjét Belgrádban, sajnálatos módon magyar csapatok nélkül rendezték, pedig könnyen lehetett volna másként is! A SEC európai csoportkörében még négy csapatunk is küzdhetett a három továbbjutó hely egyikéért, de a végére érdektelenség vagy kitiltás miatt, esetleg a jó eredmény híján végül mindannyian kiestek.

A belgrádi döntőbe így a román Nexus, a görög NetlanD és a bolgár Outlaws jutott be, a helyi csapatok zárt selejtezőjéből pedig a szerb Brewtopia kvalifikálta magát. A döntősök közülük többeket jól ismerhetünk, hiszen a magyar csapatok mellett ők is érdekeltek voltak a VitalBet Balkan ProLeague-ben, ahol szintén eredményesen szerepeltek.

NetlanD - Brewtopia (2:0)

ennek az elődöntőnek az érdekessége, hogy mind a szerbek, mind a görögök először vesznek részt nemzetközi CS:GO LAN-on. A két ország ebben a játékban nem annyira kiemelkedő nemzetközi porondon, így külön izgalmas volt nézni az összecsapásukat. Bár az eredmény sima görög győzelmet sejtet, a házigazda szerbek keményen megdolgoztatták ellenfelüket! Sőt, ez a meccs döntőnek is beillett volna! Az első pályán, Mirage-on még 8:0-ás előnyben is voltak, sőt a hajrára fordulva már 11:2-re is vezettek. Ekkor azonban bekattant valami a görögöknél és egy 11:0-ás rohanással átvették a vezetést, a Brewtopia pedig összeomlott a sorozatos bukóktól. A map végül 16:12-re a NetlanD zsebében landolt, majd hasonló izgalmak után (a legvégén egy 1v3 clutch-ot behúzva) Overpass-t is nyerték. A 16:14-es eredmény kapcsán még egyszer ismételjük, a szerbek tényleg keményen megdolgoztatták a görögöket. A meccs egyik legjobbját, NEXA-t óriási tehetségnek tartják az országban, ő lesz egyébként flash helyettese az iNation csapatában is!

Outlaws - Nexus (2:1)

A meccs, ami előrehozott döntőnek is lehetett volna, második felvonás. A Nexus az előző SEC két döntős csapatának, az XPC-nek és az Aimclubnak a mixe, nem véletlenül mondták, hogy aranyért jöttek, míg a bolgároknál csak 1-2 játékosnak volt eddig nemzetközi tapasztalata, de a híres bolgár üvöltözős mentalitásnak ez csak olaj volt a tűzre, hiszen lényegében beüvöltötték magukat a döntőbe. A mapok itt ugyan nem voltak annyira szorosak az elején, hiszen a bolgárok nyerték Cobblestone-t 16:8-ra, a román csapat pedig Mirage-on tarolt 16:2-re, de a döntő pálya mindent felülírt! Nuke volt a decider, mely végül az Outlaws csapatának kedvezett, 16:12-vel a döntőbe lőtték magukat a NetlanD ellen!

Outlaws - NetlanD (2:0)

A döntőről sok minden elmondható, de hogy izgalmas lett volna, az a legkevésbé sem. Sőt, ennyire egyoldalú döntőt komoly verseny fináléjaként talán még sosem tapasztaltunk. A görögök úgy tűnik az elődöntőben mindent kiadtak, ami bennük volt, hiszen 16:3 és 16:0 arányban totális csődöt mondtak a legfontosabb pillanatban! A bronzérmet ezalatt az elődöntőben is meggyőzőbb Brewtopia nyerte, a májusi bajnok románok 4. helyezettként távoztak a versenyről.

Gratulálunk a győzteseknek, reméljük a következő kiírásban végre újra látunk majd magyar csapatot az offline döntő helyszínén!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!