Játékosbemutató: Stewie2k a semmiből robbant be

Játékosbemutató: Stewie2k a semmiből robbant be

Jake "Stewie2k" Yip szinte a nulláról jutott fel a profi játékosok közé. Összefoglaltuk, hogyan érte el mindezt, csupán két év alatt!

Jake "Stewie2k" Yip karrierét átszövik a sikerek és nehézségek is, így izgalmas téma, hogyan is jutott el odáig, ahol most tart. Ezen, és karrierének tanulságain felbuzdulva összegyűjtöttük nektek, mit érdemes tudni róla.

A kezdetek

Stewie 1998. január 1-jén született, jelenleg 18 éves. 2014 nyarán kezdett el Counter-Strike-ozni, de igen korán kiderült, hogy tehetséges játékos, hiszen ősszel már ehhez hasonlókat művelt MM-en. Igen, pár hónap alatt a  nulláról:

Elkezdte streamelni a játékát, és hamarosan fel is tűnt első profi csapata, a SapphireKelownaDotCom (röviden SKDC), melynek 2015 márciusától egészen augusztusig volt a tagja. Ekkor már olyan játékosok mellett játszott, mint jdm (Team Liquid) vagy Slemmy (Cloud9), utóbbival együtt is távoztak az ex-eLevate csapatához.

esport csgo counterstrike esl proleague stewie cloud9 verseny

A Cloud9 és a kritikák

Az ex-eLevate után, októberben leszerződtek a FolloweSports.com szervezetéhez, melyből december elején megalakult a Splyce. Röviddel ezután, december végén váltak ki Slemmy-vel, aki az Obey Alliancehoz csatlakozott, míg Stewie, kis szünet után, január 11-től a Cloud9 játékosa lett. Amikor leigazolták, annak rendje és módja szerint, egyöntetűen nekiesett mindenki. Profi játékossá válni rengeteg időbe és áldozatba telik, és akkor jön egy tinédzser srác, aki másfél éve játszik a játékkal és bekerül egy top csapatba. Ráadásul még magabiztos is?! A története és személye negatív kritikák egész sorát váltotta ki mind a rajongókból, mind a szakértőkből.

A sikerek

Időközben a C9-hoz került Slemmy is, akit végül autimatic váltott augusztusban, azóta inaktív. Nem sokkal ezután n0thing egy interjúban árulta el, hogy Slemmy kiválása óta Stewie irányítja a csapatot. És az élet innentől már a fiatal sztárt igazolta, a legutóbbi roster változások óta nagyot ment a Cloud9! Egyre jobb helyezéseket érnek el Észak-Amerikában, az ESL One Köln után visszaeső Team Liquid helyére küzdötték magukat. A Starladder i-League-en top 4-ig jutottak, másodikok lettek a DreamHack Bukaresten és a Northern Arenán, majd jött az egészre a korona: 25-1-es mérleggel gázoltak át az ESL Pro League 4. szezonján. A döntőben, minden esély ellenére hazai pályán verték meg 2:1-re az SK Gaminget, ezzel bezsebelve a kupát és a 200 ezer dolláros nyereményt. Ott lesznek az ECS döntőn és az amerikai Minor kvalifikáción is, sőt, ha a sors úgy hozza, akkor a Major kvalifikáción is, így a decemberük is sok izgalmat rejteget.

esport csgo counterstrike esl proleague stewie cloud9 verseny

Szerencsére Stewie nem tört össze a kezdeti nehézségek nyomására, sőt, bebizonyította, hogy igenis helye van a csapatban és az egész profi mezőnyben. Jelenleg, közel egy év elteltével őt tartják a Cloud9 legjobb játékosának, mindenki elégedett a játékával és azzal a munkával, amit irányítóként és kapitányként végez. Itt olvashattok vele egy interjút ezzel kapcsolatban, mely nemrég készült, és saját helyzete mellet a csapatról is mesélt.

A tündérmesébe illő sztoriból egyvalamit mindenképp jegyezzetek meg: nem számít a korod és nincs szükséged évtizedes rutinra ahhoz, hogy a legjobbak közé kerülj! Ha eleget gyakorolsz és küzdesz érte, te is elérheted a céljaid!

TETSZETT A CIKK? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!