Nem tartott sokáig a magyaroknak az EUW Challenger Series kvali

Nem tartott sokáig a magyaroknak az EUW Challenger Series kvali

Már az első körben kiesett a myRevenge, a THR ki se állt. EUNE-n még három csapatért szurkolhatunk.

Talán minden eddiginél nagyobb volt a magyar csapatok érdeklődése a 2017-es tavaszi Challenger Series zárt selejtezője kapcsán. EUW-re két ötös (Team Horizon Reapers, myRevenge), míg az EUNE szerveren három gárda (Wonder Stag e-Sports, Fury Gaming EU, One piece eSport) adta le a jelentkezését és felelt meg a kritériumoknak. Az első forduló december 13-án, kedden este zajlott EUW-n, nézzük az eredményeket!

A myRevenge a lengyel AGO Gaminggel került össze. Az első meccsen nagyon lemosták Robustoékat, a második meccset viszont ők nyerték, így a harmadik összecsapás döntött, itt azonban ismét a lengyelek voltak a jobbak, így a myR számára be is fejeződött a kvali, a mérkőzés statisztikáit itt lehet megnézni.

A halálágra került a friss MEB győztes Team Horizon Reapers, az első ellenfél pedig az Ecorp Glorious lett volna, de a mérkőzésüket végül nem játszották le, így rögtön ki is estek. Némi nyomozás és hivatalosan meg nem erősített információk alapján úgy tűnik, hogy a csapat junglere, bluerzor ideiglenes eltiltást kapott az EUW accountján, így a Reaperek nem tudtak teljes felállásban kiállni. Kerestük a THR menedzserét, aki a nap folyamán ígért tájékoztatást.

Ez azt jelenti, hogy EUW-n a tavaszi Challenger Series esélyek elszálltak. Viszont az EUNE szerver első körét ma játsszák, ott még van esélye a magyar csapatoknak a továbbjutásra.

Egyébként a többi meccsen - már ahol lejátszották őket, mert sok összecsapás forfeit lett - a papírforma érvényesült, a teljes ágrajzot ITT találjátok.

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!