MEB utórengések - kezdődjék az átigazolási láz

MEB utórengések - kezdődjék az átigazolási láz

Véget ért az első Magyar Elit Bajnokság és ahogy az külföldön is lenni szokott, úgy itthon is nagy átigazolási hullám vette kezdetét.

December 11-én győzedelmeskedett a THR a WiLD felett, így ők nyerték az első Magyar Elit Bajnokságot. A versenysorozatban azonban nem csak ez a két gárda vett részt, hanem összesen hat. Bár sok játékos arról beszélt még a szezon előtt, hogy ez a bajnokság végre egy erős okot ad arra, hogy a magyar csapatok végre hosszabb távon is együtt maradjanak, mindössze másfél hónappal később már kicsit más a helyzet. Nézzük is őket sorra, hogy kikről mit tudunk.

Wonder Stag e-Sports

Nem véletlenül a csodaszarvasokkal kezdjük, hiszen róluk van jelenleg a legtöbb elérhető nyilvános információ. Ahogy az alábbi Facebook posztból is látszik, rögtön három játékosától is búcsút vett a WSE különböző okokból.

Carabon egy igazi különc, aki ritkán játszik metahősökkel, láthattunk már tőle topon Ezrealt és AD Oriannát is. Nos ebben a különcségben látta meg a potenciált a Rift Esports és úgy tűnik, hogy nem a legszebb módját választották az átcsábításnak, legalábbis a WSE szerint.

Getron már a szezon közben lehetett látni/érezni, hogy nem annyira van formában, így talán nem meglepő hogy tőle elvált a csapat útja.

Penge azonban már más eset, ő láthatóan jól teljesített és rengeteget tett hozzá ahhoz, hogy például az elődöntőben is 3:2-re tudta csak legyűrni őket a WiLD, sőt egyik héten még MVP is volt. Ő ha minden igaz a w.I.w-Gaming-nél folytatja pályafutását, de róla már az elődöntők során felröppent a hír, hogy váltani szeretni hozzáállásbeli problémák miatt.

A többiek a jelek és a kép szerint egyelőre maradnak.

Rift Esports

Ha már említettük Carabont a Rift Kapcsán, említeni kell Koelest is, aki úgy tűnik búcsút int a csapatnak, hacsak Carabon nem akar ismét másodhegedűs lenni a felső ösvényen. 

LifeFish minden bizonnyal marad a csapat élén, ahogy eddig is, ha minden igaz ő fogja újraépíteni majd a Rift Esportsot.

Hallani olyan pletykákat, hogy esetleg kußU visszatérne a középső ösvényre, valamint Dugó a támogatói pozícióra, lövészként meg Frenna erősítené a csapatot, aki a Crewbest Digiprime csapatában játszott az első szezonban. Ez persze azt jelentené, hogy SaS Cooltól, valamint Tobi jóo fiutól is elköszönnénk, legalábbis ami a Rift színeit illeti. Ez utóbbi pár tagváltozás csak nem megerősített forrásból származik, nem minősül hivatalos bejelentésnek.

Crewbest Digiprime

Róluk egyelőre még semmit sem tudni, leszámítva Frenna esetleges távozását. Hivatalos nyilatkozat, vagy post nincs a csapat sorsát illetően.

Natio Esports

Szintén csak nem megerősített információk alapján változások várhatóak a csapatnál, mást ezen kívül nem tudni egyelőre.

WiLD.CoolerMaster Multigaming

Igaz csak pár nap telt el a döntő óta, így az érzelmek és esetlegesen felgyülemlett feszültségek még csak csillapodhatnak, de legjobb tudomásunk szerint nem várható változás a csapaton belül, jövőre is együtt terveznek maradni.

Team Horizon Reapers

Ahogy azt MarineHBS is elmondta interjújában, nem terveznek lineup cserét, egy változás azonban történt. A csapat egyik menedzsere Murzsa "Debate" Norbert távozott egy új lehetőség reményében. A korábban már említett w.I.w-Gaming csapatát fogja szintén menedzseri minőségben erősíteni.

w.I.w-Gaming

Róluk még ugye kevés információnk van, de ha lehet hinni a pletykáknak, komoly szándékuk bejutni a következő MEB szezonra, ahova egy olyan dzsungelessel, mint Penge, valamint a jelenlegi legdominánsabb csapat volt menedzserével egész jó esélyeik vannak. Kettejükön kívül, szintén a THR szerint, még Hiponixx is csatlakozik hozzájuk.

myRevenge e.V. Hungary

Végül de nem utolsó sorban a myRevenge. Magyarországon egyedülállóan komoly szerződéssel is rendelkeznek, amit nemrég írtak alá. Mivel hivatalosan is havi fizetést kapnak, így valószínűsíthető, hogy van úgynevezett "hűségidő". Hogy pontosan mennyi ez az időtartam, azt nem tudni, de ezek alapján egy ideig biztos együtt marad még a csapat.

Ti milyen esetleges változásokra számítotok még mielőtt elkezdődne a következő MEB szezon?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!