Jankos megnyugodhat, EU mentes az H2k botlane

Jankos megnyugodhat, EU mentes az H2k botlane

Elkészült a végleges H2k lineup, amihez azért Jankosnak volt pár hozzáfűznivalója, főleg mikor kiderült, hogy Vander sem marad aktív játékosként.

Minden szezon vége nehéz a csapatoknak, ilyenkor jellemzően a legtöbben egy vagy több tagcserét is eszközölnek. Hiába beszélünk profikról, ők is emberek és az együtt töltött idő alatt kialakulnak barátságok a játékosok között, így érthető, hogy egyesek könnyebben, mások nehezebben kezelik ezeket a helyzeteket.

Az H2k talán egyik legjobb évét zárta idén, ha a nemzetközi szinten elért teljesítményüket nézzük, a világbajnokságon egészen az elődöntőig jutottak ahol végül alulmaradtak a Samsung Galaxyval szemben. Ettől függetlenül a szezonvégi átigazolási láz őket sem kerülte el, elsőként Forg1ven távozott, aki még mindig csapat nélkül van. A későbbiekben Ryu is elhagyta őket, aki azóta Phoenix1-hez igazolt.

Aztán következett Vander akinek távozása már kiverte a biztosítékot Jankosnál. Aki már egy ideje követi az EU LCS-t, az emlékezhet még az eredeti Roccat felállásra. 2014 januárjában robbantak be a köztudatba öt viszonylag ismeretlen lengyel sráccal, köztük Jankosszal és Vanderrel. Majdnem 3 évet töltöttek együtt, ami nem kevés. Az egészet az tette még nehezebbé, hogy Jankos is csak a social mediából értesült arról, hogy egyik csapattársa és egyben barátja, már nem tartozik a gárdához. Nem is rejtette a véleményét véka alá. Egy reddit postban láthatunk részletet egyik streamjéről ahol azt nyilatkozta, hogy ha az alsó ösvényre európai játékosokat hoznak, ő nem marad a csapttal.

Bár a videó lengyelül van, azért a reddit postban leírták a lényeget: három-négy hete lett értesítve, hogy az H2k új alsó ösvény duót keres, és ahogy már említettük Vander távozásáról csak a közönséggel egy időben értesült, ami azért kissé fura, ha belegondolunk. Ezek szerint minden belső kommunikációból ki lett zárva, ami az esetleges tagváltozásokat illeti. Továbbra is Vandert tartja a legjobb európai támogatónak, valószínűleg nem véli jogosnak a döntést vele kapcsolatban. Ezen kívül aggályait fejezte ki az esport iparág jelenlegi berendezkedésével kapcsolatban, de kifejteni nem akarta őket, féltvén a munkáját.

Azóta kiderült a végső lineup, Febivenről, aki idén még a Fnaticot erősítette már eddig is tudtunk, de egészen tegnapig nagy kérdőjel volt az alsó ösvény. Ahogy azt Jankos is szerette volna végül két koreai játékost sikerült leigazolni, igaz nem tudjuk mekkora beleszólása volt a dolgokba, de az eddigi történések alapján valószínűleg nem túl sok. ADC/Lövész pozícióba Nuclear érkezik a koreai SBENU-ból, míg a támogató/support Chei lesz a Jin Air Green Wings-ből. Koreai mivoltukon kívül egyelőre nem tudni túl sokat róluk.

Jankos kicsit lenyugodott és elnézést is kért, amiért ilyen hirtelen reagált a dolgokra, valamint egy kicsit hosszabb magyarázatot is adott reakciójának miértjére.

Ezeken kívül izgatottságát is kifejezte az új szezont illetően, látván a végső lineupot.

A végleges H2k felállás tehát: Odoamne (felső ösvény/top), Jankos (dzsungeles/jungler), Febiven (középső ösvény/mid), Nuclear (lövész/ADC) és Chei (támogató/support).

Kíváncsian várjuk, hogy mennyire fog összeszokni a banda. Ha az egyedi tehetségeket nézzük, a potenciál ott van. A kérdés az, hogy például a nyelvi különbségek mennyire fognak gondot jelenteni, vajon a két koreai egymás között a saját nyelvükön fog kommunikálni? Mennyire fog menni a beszéd a többiekkel? Ne felejtsük el, eleinte Ryu és ezáltal a csapat is szenvedett, hiába volt jó játékos.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!