Félidőhöz ért az ELEAGUE Major kvalifikáció, nem maradtak el a meglepetések

Félidőhöz ért az ELEAGUE Major kvalifikáció, nem maradtak el a meglepetések

Véget ért a kvalifikáció második napja, most összefoglaljuk, hogy állnak eddig a csapatok és mi vár rájuk!

A Major kvalifikáció eddigi két napja igen sok meglepetést hozott magával. A nagy csapatok felemásan szerepelnek, míg a kiscsapatok virulnak vagy éledezni látszanak. Félidőhöz érve megnéztük, hogy mennyire állják meg helyüket az előzetes jóslatok. A meccseket sorrendben közöljük, az első 16:00-kor kezdődik majd.

G2 vs Vega Squadron

Szerintem nem nagyon kell magyarázni, de a tegnapi G2-EnVyUs meccs után egyértelmű G2 győzelem várható a mai nap első meccsén, így ők robognak tovább 2-1-es mérleggel.

Hellraisers vs GODSENT

Előzetesen azt mondták róluk, hogy nem jutnak tovább papírforma alapján, de okozhatnak meglepetést. Egyelőre utóbbi kíván bejönni, 2-0-ás mérlegükkel elég stabilan bebetonozták magukat, és következő meccsük előtt érdemes megjegyezni, hogy a Minoron Deadfoxék már megverték a GODSENT-et egyszer. Tegnap a Hellraisers már "kinipálta" a NiP-et, és ha a svédek nem vigyáznak, akkor jöhet a "HOMESENT". A legnagyobb esélyük Cobblestone-on lehet ellenük, de aligha hagyják bent ezt a pályát a svédek. A meccs nyertese már biztosan ott lesz a Majoron.

mousesports vs TyLoo

Elsőre mouz győzelmet jósolna kb. mindenki, de azután, hogy tegnap a kínaiak megverték a Cloud9-t!!! 16-11-re, hát nem lennék az elemzők helyében a meccs előtt. Első meccsükön pedig az egyik legnagyobb csapattól, az Optictól kaptak ki, míg a mouz kikapott a Hellraiserstől, majd első győzelmüket a leggyengébb csapat (Team Spirit) ellenében, 16:5-re zsebelték be. A mouz gyengélkedik egy ideje, ha a kínaiak felveszik a fonalat, akár nyerhetnek is, nem kis meglepetést okozva.

Cloud9 vs Renegades

Ezen a meccsen dől el, hogy ki lesz az első kieső. Papíron a Cloud9 tűnik esélyesnek, de a TyLoo elleni meccsükön annyira vérszegény volt a csapat, hogy még a Renegades együttese is elkaphatja őket, ha nem szedik össze magukat. Csak nehogy szegény amerikaiak ilyen helyzetben találják magukat megint:

Ninjas in Pyjamas vs Optic Gaming

Mindenki szerint biztos továbbjutnak, a jelenlegi 1-1-es mérlegük azonban nem támasztja alá azt a dominanciát, amire számítottunk. A mai meccsüket azonban bármelyik fél behúzhatja, a pályavétón és az aktuális formán fog múlni az eredmény.

dignitas vs Counter Logic Gaming

A dánok nagy esélyesként, a CLG pofozózsákként érkezett a kvalifikációra. Csak is a sorsolásuknak köszönhetik, hogy összekerültek, hiszen a dignitas a Spirit ellen kezdett egy győzelemmel, majd kikaptak a GODSENT-től, míg a CLG két gyengébb csapattal játszott csak. Kikaptak a Vega Squadrontól és nyertek a Renegades ellen hosszabbításban. Nagy eséllyel a dignitas megszerzi második győzelmét is.

EnVyUS vs Spirit

Két meccs, két bukás. Így állnak a világranglista 11. és 42. helyezettje is. Időszerű lenne az EnVyUs-nak meccset nyerni, ha ott akarnak lenni a Majoron, ugyanis a vesztes csomagol és mehet haza. Mondjuk ha apEX így osztja a halált, még keresnivalójuk is lehet:

FaZe Clan vs Immortals

Talán a legizgalmasabb meccs a harmadik napon, hiszen a két legjobb formában játszó csapat küzdelme izgalmas mérkőzést ígér, és ne feledjük, a győztes holnap már nem kell hogy tovább küzdjön, hiszen továbbjut a Majorra. 

Íme egy infografika, ahol a kvalifikáció rendszere mellett az eddigi eredmények is láthatóak:

esport csgo counterstrike cikk eleague major kvalifikacio osszefoglalo infografika

TETSZETT A CIKK? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!