A meglepetés elmaradt - koreai döntővel zárult az IEM Gyeonggi

A meglepetés elmaradt - koreai döntővel zárult az IEM Gyeonggi

Talán nem nagy meglepetésünkre koreai döntővel zárult a 2016-os év utolsó IEM-je. Az októberben SKT ellen döntőző Samsung Galaxy csapott össze az alig egy hónapja LCK-be kvalifikált Kongdoo Monsterrel.

Az év utolsó IEM rendezvényét Gyeonggiban tartották, ahova összesen 8 csapat érkezett. 100000 $-t osztottak szét a versenyzők között a League of Legends részlegen, amiből 50000-et ért az első hely. Pár kisebb meglepetése volt a tornának, például az első körben a Team Liquid kikapott a Giants!-től, akik egyébként az egyetlen, Európát képviselő gárda voltak. Ezt leszámítva nagyjából minden a papírforma szerint alakult, a döntőt végül a két koreai brigád, a Samsung Galaxy és a Kongdoo Monster játszotta.

Első meccs

Elég jól indult a Kongdoo az első pár percben, Edge Cassioja szinte kiszorította Crown Oriannáját folyamatos agresszív játékstílusával. A problémák ezután kezdődtek, mert itt kb. meg is állt a tudomány. Folyamatos rotációkkal, valamint az erősebb lanepush lehetőségével élve, a Samsung elhozta az első tornyot, percről-percre növelve előnyüket. A Kongdoonak egész egyszerűen nem volt lehetősége megvédeni tornyait ezzel a kompozícióval. Egy pillanatra úgy tűnt feltámadnak, egy Baron Nashort el is hoztak Punch-ék, de utána túlvállalták magukat, alacsony életerőn még harcolni akartak, és eladták a Baront úgy, ahogy van. Innentől csak a lassú kiéheztetés várt az újoncokra, a második gyíkot már a Samsung vitte el, nem kellett sokat várni az első meccs végére sem.

Samsung 1:0 Kongdoo

Második meccs

Kicsit lassabban kezdődött a második összecsapás egészen a 8. percig, amikor Ambition belekóstolt Punchba, Kha'Zix karmai erősebbnek bizonyultak a Rek'Sainál. Egy jó érkezéssel az alsó ösvényre a Crownék tovább növelték előnyüket pár gyilkossággal, de ahogy az előző meccsen Ssol-éknak jelentett ez problémát, úgy ezúttal Rulerék vállalták túl magukat. Kisebb hibákat követtek el a középső ösvényesek is, mindössze egy perc különbséggel, rossz pozicionálás miatt mindketten életüket adták a másiknak. Az Ashe választás ezúttal is bejött, Ruler továbbra is jól céloz az ultival. A mérkőzés legfurcsább pillanata a 22. percben jött el, amikor Edge már majdnem megúszott egy összecsapást, majd elfelejtette használni pajzsát Oriannával, sőt a mellette álló GuGernek se jutott ez eszébe, így meghalt a minionoktól. Többen féltették Ambition-t, hogy nem lesz képes tankokat ölni Kha'Zixával, de ő bőven rácáfolt erre és megint folyamatos nyomás alatt tartotta az egész pályát. A Kongdoo Monster összesen egy tornyot tudott dönteni, egy újabb meggyőző győzelem volt a Samsungnak.

Samsung 2:0 Kongdoo

Harmadik meccs

Edge-ék visszakerültek a kék oldalra és a Cassio választás ezúttal is dominánsnak bizonyult Oriannával szemben az ösvényen. CuVee nagyon megindult topon Kennennel, majdnem összejött az 1 v 2 is, Punch-nak a villanását kellett áldoznia azért, hogy nehogy meghaljon ő is. Egy sunyi Baronnal jöttek vissza Roachék a mérkőzésbe, aki nagyon jól elvonta a figyelmet az alsó ösvényen, így a többek ellenállás nélkül hozhatták el a lila gyíkot. Az erősítés segítségével úgy mentek át a tornyokon, mint kés a vajon, sőt két inhibitort is elhoztak. Orianna próbálta kiegyenlíteni a pályát egy kis splitpushsal, de nyilvánvalóan nem arra lett kitalálva. Kha'Zix ezúttal gazdát cserélt és legalább annyira halálos volt Punch kezében is, mint előtte Ambitionéban, szegény Ruler ezt többször is tapasztalta, amikor elvándorolt néha csapatától. Nyitott bázissal már nem sok mindent tudott tenni CoreJJ ötöse, kitartóan védekeztek, de a lemaradásuk túl nagy volt ahhoz, hogy ezt visszahozzák.

Samsung 2:1 Kongdoo

Negyedik meccs

Ambition ikonikus Lee Sin-jéből látszott, hogy a Samsung véget akar vetni ennek a találkozónak, hasonlót mutatott Crown Viktor választása is. Meg is lett az eredménye, az alsó ösvényen egy sikeres rajtaütéssel megszerezték az első gyilkosságot. Ezt még párszor megismételték, több gyilkosságot is elhozva, mintha folyamatos újrajátszást néztünk volna. Az első toronyért járó bónusz arany is az ő markukat ütötte, így már a 16. percben hatezerrel vezettek. Punch ezúttal is Kha'Zixozott, de hiába voltak rajta gyilkosságok, nem sokat tudott kezdeni a teljes térképen jellemző Samsung dominancia ellen. Lévén, hogy külső tornyokkal már nem rendelkeztek Edge-ék, nem sok mindent tudtak tenni, egy-két jobban alakult csapatharcot összehoztak, de alapvetően a saját térfelükről is nagyjából le kellett mondjanak. Máshogy gondolta ezt a Kongdoo és egészen a felezővonalig merészkedtek, aminek az lett az eredménye, hogy hárman is meghaltak, köztük a dzsungeles. Ezután már nem volt nagy kihívás biztosítani a Baron Nashort. Kevesebb mint 27 perc alatt darálták be ellenfelüket ezzel, és kvalifikáltak az IEM Katowicere, ahova már a Unicorns of Love is kijutott oaklandi győzelmük után.

Samsung 3:1 Kongdoo

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!