Ehhez a rekordhoz DeadFox is kellett, jön az eddigi legszínesebb Major!

A jubileumi tizedik Major torna lesz az első, ahol 20 ország játékosa is képviselteti magát a versenyen!

A jubileumi tizedik Major torna lesz az első, ahol 20 ország játékosa is képviselteti magát a versenyen! Az eddigi rekord 19 volt a 2015-ös és 2016-os Majorral, most azonban meglett a 20-as határ, ami például az első magyar Major játékosnak, DeadFox-nak is köszönhető.

Íme a teljes lista, a képviselt országokról:

Dánia (12), Franciaország (10), Svédország (10), Ukrajna (7), USA (6), Lengyelország (5), Oroszország (5), Brazília (4), Kazahsztán (3), Szlovákia (3), Finnország (2), Kanada (2), Németország (2), Norvégia (2), Spanyolország (2), Belgium (1), Bosznia-Hercegovina (1), Hollandia (1), MAGYARORSZÁG (1), Portugália (1)

Nem meglepő, hogy az északi országok létszáma vezet, hiszen ők hagyományosan is erősek CS-ben, de Ukrajna előretörése és Magyarország térképre kerülése azt mutatja, az itteni régió rohamosan tör előre! Az se újdonság persze, hogy ennyi ország mellett kevés olyan lineup van, akik kizárólag egy helyről válogatnak. Csupán az Astralis, a fnatic, a GODSENT, az EnVyUs és a Virtus.pro ötösében találunk azonos származású játékosokat.

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!