Major sorozat: mit várunk a Gambit vs North meccstől?

Major sorozat: mit várunk a Gambit vs North meccstől?

Hamarosan kezdődik az ELEAGUE Major, ezért most egy cikksorozatban elemezzük az első forduló meccseit.

Az ELEAGUE Major-re készülődve úgy döntöttünk, hogy egy cikksorozat keretein belül kielemezzük az első forduló mérkőzéseit, időrendi sorrendben. A cikk célja, hogy minél nagyobb betekintést nyerhessetek a meccsek menetébe, valamint egy olyan általános tájékoztatás, mellyel könnyebb lesz kiigazodni az atlantai Major-ön.

Január 22. 16:00

Rögtön a legelső meccs egy érdekes párosítás, hiszen a két csapat csak egy alkalommal találkozott az ELEAGUE második szezonjának zárt kvalifikációjában, szeptember 8-án. Két pályát játszottak, Cobblestonet és Nuke-ot. Mindkét pálya nagyon szoros volt, pontosabban 16:14, de a korábbi Dignitas nyerte őket. A legjobb teljesítményt Magiskb0Y és AdreN szolgáltatta, de általánosságban elmondható, hogy a Dignitas játékosai jobban szerepeltek. Hasonló stílusban játszanak, de a meccs alapján mindkét csapat esélyes a győzelemre, sajnos nem elég a mély elemzéshez.

Mivel Bo1-et fognak játszani, ezért fontos kérdés, hogy melyik pálya kinek kedvez. A North legjobb pályája kétség kívűl Mirage, míg a Gambitnél kevesebb statisztika érhető el, de Nuke-on és Overpasson kívül minden pályát hasonló mértékben játszanak, talán Cobblestone lehet az, aminek a legjobban örülnének. Ha egyet kellene tippelni, akkor Mirage-on szeretnének találkozni majd, mert kiegyenlítettebb lenne mindkét félnek.

Aktuális forma alapján a North áll nyerésre, hiszen sokkal jobbak a játékosok és az elmúlt egy évben többször voltak közel a tűzhöz, mint a Gambit, akik a kölni Major-ös top8 után nagyon eltűntek, egyedül a mostani Las Vegas kvalit tudjuk a nevük mellett említeni. A North-nak van edzője is, így könnyebben tudnak az időkérések alatt új ötleteket előhozni, míg a Gambitben Zeus irányít, akire így nagyobb nyomás kerül meccs közben. A cserék után még nem láttunk elég Gambit szereplést ahhoz, hogy legyen ok mellettük érvelni, így a North-ot tartjuk esélyesebbnek.

Ha egy játékost kellene kiemelnünk, akire érdemes lesz figyelni, akkor k0nfigot, a North legjobb értékelésű játékosát ajánlanánk:

TETSZETT A CIKK? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!